FOLLOW US: facebook twitter

Διασπορά του κορονοϊού σε ασθενείς και νοσηλευτές της Παθολογικής

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Δυσαρέσκεια από συνοδούς ασθενών για τη διακοπή των ράπιντ τεστ από το Νοσοκομείο Πύργου

Αντιμέτωπη με τη διασπορά του κορονοϊού στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, σε τμήμα που το προηγούμενο διάστημα είχε «μεταφερθεί» λόγω αύξησης των περιστατικών στον τρίτο όροφο της νοσηλευτικής μονάδας, που ως γνωστό έχει μετατραπεί σε κλινική φιλοξενίας ύποπτων και επιβεβαιωμένων ασθενών με  covid-19, βρέθηκε προ ημερών η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας.

Δυο νοσηλεύτριες και δυο ασθενείς, της παθολογικής κλινικής, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, κόλλησαν από συνοδούς. Άμεσα, οι δυο ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική covid-19 ενώ οι δυο νοσηλεύτριες τέθηκαν σε καραντίνα. Ταυτόχρονα, με απόφαση της Διοίκησης, ελήφθησαν, νέα αυστηρότερα μέτρα για τους συνοδούς που εισέρχονται στο χώρο της παθολογικής. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επίδειξη ράπιντ τεστ 48ωρών από ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο ή από τον ΕΟΔΥ στην περίπτωση συνοδών που είναι εμβολιασμένοι, διακόπτοντας ουσιαστικά την πραγματοποίηση της εξέτασης ελέγχου από το προσωπικό του Νοσοκομείου που ίσχυε μέχρι και πρότινος και ήταν δωρεάν. Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους συνοδούς ασθενών, οι οποίοι πέρα από την ταλαιπωρία, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, το ράπιντ τεστ κάθε 48 ώρες για να μπορούν να εισέρχονται στο χώρο του νοσοκομείου για την φροντίδα των δικών τους ανθρώπων που νοσηλεύονται.

koronoios

Μάλιστα, η απόφαση αυτή, προκάλεσε και ένταση μεταξύ συνοδών και προσωπικού και σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκε η ασφάλεια (σεκιούριτι) του Νοσοκομείου να παρέμβει…

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική έχουν ξεπεράσει τα … 70 ενώ όσον αφορά την κλινική covid-19 ο αριθμός των νοσηλευόμενων παραμένει μονοψήφιος. Στην περίπτωση εμφάνισης σοβαρού κρούσματος που απαιτεί διασωλήνωση, ο ασθενής διακομίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο καθώς η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου, παραμένει ανενεργή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος