FOLLOW US: facebook twitter

«Διασώθηκε» η κατασκευή του κολυμβητηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Δεκτό από τη ΓΓΑ το αίτημα του δήμου για την παράταση της σύμβασης

Πέρασε από… σαράντα κύματα αλλά τελικά ξαναμπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του κολυμβητηρίου Πύργου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιανουάριο του 2022. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποδέχθηκε το αίτημα του δήμου για την παράταση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, καθώς η εργολαβία του 2018 συνοδεύτηκε από σοβαρές δυσκολίες στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση.

Ο δήμος Πύργου υπέβαλε πέρυσι νέα πρόταση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύψους 785.000 ευρώ, προκειμένου να διασωθεί η κατασκευή του κολυμβητηρίου και να μη χαθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους δημότες.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Τάκης Αντωνακόπουλος, η τροποποίηση της ισχύουσας προγραμματικής σύμβασης ήταν απαραίτητα για να αρθούν οι δυσκολίες χρηματοδότησης του έργου και να σύνταξη του 1ου ΑΠΕ (τακτοποιητικός) που θα περιλαμβάνει τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί δεδομένου ότι διαλύθηκε η σύμβαση του έργου. Η νέα σύμβαση ισχύει ως τις 31 Ιανουαρίου του 2022, με προοπτική και νέας παράτασης εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Τι προβλέπει η νέα πρόταση

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 785.000 ευρώ και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου προβλέπεται η κατασκευή κτιριακών υποδομών που θα βελτιώσουν αισθητά την πρόσβαση και τη φιλοξενία των αθλούμενων και των συνοδών τους.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή κτιρίου 100 τ.μ. δύο ενοτήτων, που θα λειτουργήσει ως χώρος αποδυτηρίων σύγχρονων προδιαγραφών και ως χώρος γραφείου, με πρόσβαση από το νότιο τμήμα, όπου θα κατασκευαστεί ανοιχτός στεγασμένος χώρος εισόδου. Το κτίριο των αποδυτηρίων θα επενδυθεί με εξωτερική θερμομόνωση και τα παράθυρα θα έχουν ενεργειακούς υαλοπίνακες. Σημαντική κρίνεται και η διαμόρφωση χώρων υγιεινής, πλήρως εξοπλισμένων, αποκλειστικά για Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, στο βόρειο μέτωπο του κτίσματος, θα αναπτυχθεί εξωτερικά στέγαστρο πλάτους τριών μέτρων σε συστοιχία κυκλικών υποστυλωμάτων.

Στο κτίσμα πίσω από την κερκίδα του κολυμβητηρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως αναψυκτήριο,  προβλέπονται παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, ενώ εργασίες αποκατάστασης προβλέπονται και στους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από την κερκίδα.

Στεγασμένη κερκίδα και παιδική χαρά

Ο σχεδιασμός προβλέπει ριζικές παρεμβάσεις στην κερκίδα όπου συνήθως περιμένουν οι γονείς τα παιδιά τους, καθώς θα τοποθετηθεί μεταλλικό στέγαστρο σκίασης, ενώ όλα τα σιδερένια κιγκλιδώματα θα αντικατασταθούν με νέα κιγκλιδώματα Inox. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα της κερκίδας. Περιμετρικά και εντός του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου θα κατασκευαστεί διάδρομος κίνησης επισκεπτών πλάτους τριών μέτρων, ο οποίος θα επιστρωθεί με κυβόλιθο, ενώ θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου στο ν περιβάλλοντα χώρο. Στην ανατολική πλευρά του κολυμβητηρίου θα δημιουργηθεί νέα είσοδος με την τοποθέτηση σιδερένιας συρόμενης πόρτας, αφού η τωρινή είσοδος θα καταργηθεί και στη θέση της θα κατασκευαστεί τμήμα περίφραξης.

Επιπλέον, δημιουργείται μία νέα είσοδος δυτικά του κολυμβητηρίου στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων ΑμεΑ με την τοποθέτηση σιδερένιας συρόμενης πόρτας, καθώς και μιας δεύτερης συρόμενης πόρτας για την είσοδο των ΑμεΑ στον χώρο του κολυμβητηρίου. Περιμετρικά του διαδρόμου θα τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια , ενώ περιμετρικά της πισίνας θα μπουν στηθαία ασφαλείας plexiglass.

Η πρόταση του δήμου Πύργου προβλέπει επίσης την προμήθεια κολυμβητικού εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου καθώς και τη δημιουργία Παιδικής Χαράς εντός του χώρου του κολυμβητηρίου.

Στόχος είναι η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ανοικτού κολυμβητηρίου  με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών που θα καλύπτουν τις καλαισθητικές και περιβλαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής. Από την πλευρά της Περιφέρειας η πρόταση θα διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος