FOLLOW US: facebook twitter

Διασώστες λίγοι και κακοπληρωμένοι

Ημερομηνία: 17-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Με προβλήματα σε στόλο και προσωπικό  λειτουργεί καθημερινά  το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

Τιτάνια προσπάθεια καταβάλλουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, καθώς τους ταλανίζουν προβλήματα στον στόλο των ασθενοφόρων και στην πληρότητα του προσωπικού. Οι βλάβες ακόμα και στα καινούρια οχήματα είναι πλέον αρκετές, ενώ και το διασωστικό  πλήρωμα αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται σταδιακά.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, τα μισά οχήματα είναι στο συνεργείο χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επιδιόρθωσης και επιστροφής τους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν στις βάρδιες, ιδιαίτερα στην Ηλεία και στην Αχαΐα.

«Έχουμε 22 οχήματα με βλάβη και δεν ξέρουμε πότε θα είναι ξανά έτοιμα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε ζητήματα για να καλύψουμε επαρκώς και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μη μείνει ποτέ κανένας ασθενής αβοήθητος» τόνισε ο κ. Κουλέτος και πρόσθεσε ότι οι διασώστες στην Ηλεία είναι στα όριά τους.

Παράλληλα, αποκάλυψε στην «Πρωινή» ότι στους διασώστες οφείλονται χρήματα από τα «εκτός» έδρας για σχεδόν ενάμιση χρόνο και ακόμα δεν έχει μεριμνήσει η πολιτεία για την καταβολή τους.

«Μας χρωστάνε 16 μήνες χρήματα από τα εκτός έδρας. Μπαίνουμε στον 17ο μήνα και ακόμα δεν τα έχουμε πληρωθεί με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει κονδύλι. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση, γιατί το προσωπικό πολλές φορές φτάνει στα όρια της εξάντλησης για να ανταποκριθεί επαρκώς», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση στο κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, καθώς οι συνθήκες είναι πλέον επιβλαβείς για την υγεία των διασωστών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος