FOLLOW US: facebook twitter

ΔΙΑΣ ΕΟΠΠ Αρχαίας Ολυμπίας: Προσοχή στις «Ιρλανδικές» διαβάσεις!

Ημερομηνία: 26-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων συνιστά στους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στις λεγόμενες Ιρλανδικές γέφυρες και ειδικότερα εξηγούν:

«Σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου ορισμένοι δρόμοι συναντιούνται με χείμαρρους, χωρίς να υπάρχει γέφυρα.

Για τη διευκόλυνση των οχημάτων έχει κατασκευαστεί τσιμεντένιο οδόστρωμα. Η κατασκευή αυτή ονομάζεται διεθνώς Ιρλανδική διάβαση.

Η διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο. Ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού , στις ιρλανδικές διαβάσεις εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί υπάρχει περίπτωση το νερό να παρασύρει όχημα με τους επιβάτες του με τραγικές συνέπειες.

Μη διασχίζετε χειμάρρους και ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με το αυτοκίνητο σας όταν σε αυτές υπάρχει νερό.

Υπάρχουν παντού εναλλακτικές διαδρομές. Διανύοντας λίγα χιλιόμετρα παραπάνω πηγαίνουμε στον προορισμό μας ακολουθώντας διαδρομή με γέφυρα.

Οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχεδιασμό τους κινητοποιούν τους διαθέσιμους πόρους, και διακόπτουν την κυκλοφορίας, στα σημεία στα οποία το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με χειμάρρους χωρίς γέφυρα (Ιρλανδικές διαβάσεις), προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διέλευση οχημάτων οι οδηγοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των Αστυνομικών Αρχών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος