FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκώς στο… κόκκινο!: Κύμα φυγής ιατρών από το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 09-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Προκηρύξεις ελάχιστων θέσεων χωρίς όμως ενδιαφέρον από γιατρούς

Διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί, βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου καθώς στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού έρχεται να προστεθεί, εν μέσω πανδημίας, και ένα κύμα φυγής γιατρών από βασικά τμήματα της νοσηλευτικής μονάδας, με τελευταίο την αποχώρηση δυο έμπειρων Εντατικολόγων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Το χρονικό περιθώριο για την αντικατάσταση τους, ώστε να μη χρειαστεί η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ, είναι περίπου ένας μήνας και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση αναζητείται λύση από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας.

Ακόμα κάτι όμως που προκαλεί πραγματικά έκπληξη, είναι το γεγονός, ότι αν και έχουν αναπτυχθεί εφτά (7) κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19 στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου- πέραν δηλαδή των έξι κλινών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας- σε καμία από τρεις προκηρύξεις γιατρών για τη στελέχωση ΜΕΘ που βγήκαν μέσα στο 2020 (προκηρύξεις Φεβρουαρίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου) δεν προέβλεπαν ούτε μια θέση για τον Πύργο. Απορίας άξιο είναι λοιπόν, με ποιο ακριβώς τρόπο θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της η ΜΕΘ για Covid-19 –όποτε και αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί- χωρίς να έχει στο δυναμικό της ούτε έναν γιατρό!

Διαρκείς αποχωρήσεις

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, έχουν αποχωρήσει ή βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης οχτώ συνολικά ιατροί και συγκεκριμένα τρείς (3) από τη ΜΕΘ, δυο(2) Ορθοπεδικοί, ένας (1) Πνευμονολόγος (εξαιτίας της αποχώρησης του μάλιστα δεν διενεργούνται πλέον βρογχοσκοπήσεις), μια (1) Αναισθησιολόγος και μια (1) Καρδιολόγος. Την ίδια περίοδο οι προσθήκες είναι ελάχιστες και καμία απ’ αυτές δεν αναπληρώνει τις συγκεκριμένες απώλειες.

Το πρόβλημα μάλιστα, θα ενταθεί στο τέλους του χρόνου με την αναγκαστική αποχώρηση τεσσάρων (4) Διευθυντών και συγκεκριμένα ενός Ορθοπεδικού, ενός Ακτινολόγου, ενός Χειρουργού και ενός Οφθαλμιάτρου!

Στην περίπτωση της Ορθοπεδίκής, η απώλεια των δυο Ορθοπεδικών σε συνδυασμό με τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και αυτής της κλινικής καθώς ο Ιανουάριος θα τη βρει με δυο μόλις γιατρούς από τους οποίους ο ένας είναι ήδη μετακινημένος από τη ΝΜ Αμαλιάδας.

Με τα… μέτωπα να είναι όλα ανοιχτά, η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ διεκδικώντας την κάλυψη των κενών που προκύπτουν χωρίς ωστόσο για την ώρα να έχει δοθεί λύση…

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί από το 2018 εξελίσσεται μέχρι και σήμερα με απελπιστικά αργό ρυθμό και η λίστα του επικουρικού προσωπικού είναι άδεια ενώ όσες μόνιμες θέσεις καλυφθούν, το πιθανότερο είναι να τις αναλάβουν γιατροί που ήδη υπηρετούν ως Επικουρικοί με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα στην ουσία…

Τ. Αντωνακόπουλος: «Συνειδητά κάποιοι υπονομεύουν τη λειτουργία της ΝΜ Πύργου»

Πλήγμα για το Νοσοκομείο Πύργου, χαρακτηρίζει την παραίτηση δυο γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος υποστηρίζοντας πως η αποχώρηση τους θα οδηγήσει σε λουκέτο τη σημαντική αυτή μονάδα. «Η πολιτεία δείχνει απροθυμία και αδιαφορία στο να στείλει γιατρούς. Μπορεί να ανακοινώνουν σκόρπιες θέσεις κατά καιρούς το Νοσοκομείο Πύργου όμως και η Παθολογική του κλινική που αποτελεί το βασικό τμήμα σε ολόκληρο το Νομό, δεν υποστηρίζεται. Μοναδική λύση και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές είναι να προκηρυχθούν πολλές θέσεις Παθολόγων μαζί ώστε να έρθουν γιατροί. Δε το κάνουν όμως παρότι γνωρίζουν ότι αυτή είναι η λύση, υπονομεύοντας συνειδητά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου. Προκηρύσσουν δυο θέσεις και σιγά μην έρθει κανείς. Οι γιατροί δεν είναι σκλάβοι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο και να κάνουν 10 εφημερίες το μήνα… Αποκαλύπτεται λοιπόν για άλλη μια φορά η διαχρονική υπονόμευση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας από την κεντρική πολιτεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος