FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκής η πίεση του ιού στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 07-01-2022 | Συντάκτης:

-Θετικοί αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές, λιγότεροι από 20 στην κλινική covid


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αδιάκοπη είναι η μάχη των γιατρών και των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου με την πανδημία, αφού καθημερινά συρρέει πλέον μεγάλος αριθμός πολιτών για μοριακό τεστ στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί έξω από τα Επείγοντα. Το ενθαρρυντικό είναι πως η πλειονότητα των νοσούντων λαμβάνουν οδηγίες για κατ΄οίκον περιορισμό και μόνο ένας μικρός αριθμός ασθενών εισάγονται στην κλινική Covid, όμως το ανησυχητικό είναι η νοσηλεία πολιτών ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μέχρι και χθες νοσηλεύονταν περίπου 16-19 άτομα στις δύο πτέρυγες της κλινικής. Όπως επισημάνθηκε στην Πρωινή από ιατρικές πηγές, είναι ανοιχτές και οι δύο πτέρυγες για να νοσηλεύονται άνετα οι ασθενείς και να αποφεύγεται ο συνωστισμός τους, ενώ υπογραμμίστηκε η απουσία ασθενών με γρίπη, εξέλιξη που έχει αποσυμφορήσει την Παθολογική Κλινική.

Η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον είναι πλέον σημαντική και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκαν θετικοί τουλάχιστον πέντε γιατροί και δέκα νοσηλευτές-τριες και λοιποί εργαζόμενοι-ες. Ωστόσο, η ισχύς του μέτρου της πενθήμερης καραντίνας, σε σχέση με την δεκαπανθήμερη που ίσχυε μέχρι πρότινος, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς οι γιατροί επιστρέφουν στα καθήκοντά τους σχετικά γρήγορα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος