FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκής αγώνας για τη σταφίδα

Ημερομηνία: 24-11-2021 | Συντάκτης:

-Νέα παράσταση διαμαρτυρίας χθες από την ΟΑΣΗ στην Περιφέρεια


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Συνεχής είναι ο αγώνας των αγροτών της Ηλείας για τη διάσωση της σταφίδας, αφού η τιμή της έχει καταρρεύσει και η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει για να προστατεύσει την καλλιέργεια.

Χθες το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) πραγματοποίησε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και παρέδωσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, με τον οποίο είχε εκ νέου συζήτηση για το θέμα.

Ο σταφιδοπαραγωγός και πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της επιλεκτική αδράνεια.

«Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα κάνει αίτημα στην ΕΕ για την απόσυρση των αποθεμάτων. Περνάει ο καιρός, από το Πάσχα μέχρι τώρα και έπρεπε ήδη να έχουν κάνει το αίτημα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο και οι έμποροι αγοράζουν τη σταφίδα με ένα 1 ευρώ και 0,90€ και 0,80€ χωρίς τιμή. Κι ας πούμε ότι θα γίνει η απόσυρση η περιβόητη. Θα διασφαλιστεί η τιμή στους παραγωγούς ή μόνο σε κάποιους κι όσοι πούλησαν, τελείωσε και χάσανε; Οι παραγωγοί δεν τζογάρουν, εργάζονται και παράγουν για τον ελληνικό λαό και απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά τους. Διεκδικούμε κατώτερη εγγυημένη τιμή, όπως δίνει κατώτερο εγγυημένο κέρδος για αυτούς που διαχειρίζονται τα διόδια όταν δεν περνάνε πολλά αυτοκίνητα όπως και με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους», ανέφερε και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει την κεντρική εξουσία προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος προς όφελος των σταφιδοπαραγωγών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος