FOLLOW US: facebook twitter

Διαμάχη στο Σύλλογο Δασκάλων για την αντιμετώπιση του θέματος με τον αρνητή γονέα

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:

Έντονη διαμάχη έχει προκαλέσει στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας (ΣΕΠΕ), η αντιμετώπιση του θέματος με τον αρνητή γονέα από το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και μέλος του Συλλόγου Αθανάσιο Κατσίμπελη.


Με ανακοίνωση της η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντωνία Μπρή που υπογράφεται από ακόμα πέντε μέλη του Δ.Σ. αναφέρεται αναλυτικά στις ενέργειες του ΔΣ του Συλλόγου απέναντι στις δικαστικές διαμάχες γονέων- εκπαιδευτικών αλλά και στην αρνητική ομόφωνη απόφαση τους στο αίτημα του Διευθυντή του ΔΣ Σκουροχωρίου για την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την ημέρα της δίκης του γονέα. Με τη σειρά του, ο Διευθυντής του σχολείου Αθ. Κατσίμπελης, απαντά χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη» την ανακοίνωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ τονίζοντας ότι εξισώνει τους εκπαιδευτικούς με ακραίους αρνητές γονείς και τις φασιστικές νοοτροπίες τους.

Αναλυτικά οι δυο ανακοινώσεις:

Ενέργειες Δ.Σ. Συλλόγου απέναντι σε δικαστικές διαμάχες γονέων – εκπαιδευτικών

Στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων, τα υπογράφοντα το παρόν κείμενο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, Μπρη Αντωνία, Πατσή Παναγιώτα, Πικέα Χαραλαμπία, Χρυσανθακόπουλος Αντώνιος, Διονυσοπούλου Σωτήρω και Παπουτσή Μελπομένη, οφείλουμε να απευθυνθούμε με ευθύνη απέναντι στα μέλη μας και να ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις αναίτιες επιθέσεις γονέων έναντι εκπαιδευτικών.

Πρώτα απ’ όλα σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος ενεργεί με απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και οι αποφάσεις του είναι είτε ομόφωνες είτε πλειοψηφικές. Επίσης, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος δεν χειραγωγείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, ούτε και από τα μέλη του.

Εξ αρχής ήμαστε σε στενή επαφή και επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους που έχουν θιγεί από τις στάσεις γονέων, οι οποίοι, λόγω των αντίθετων με τις αποφάσεις της Πολιτείας απόψεών τους, απειθαρχούν στους κανόνες απαιτώντας την κατ’ εξαίρεση αντιμετώπισή τους. Σε όσες περιπτώσεις συνάδελφοί μας, διευθυντές και προϊστάμενοι, καταγγέλθηκαν και μηνύθηκαν από γονείς, το Δ.Σ. του Συλλόγου στάθηκε αρωγός, ενώ παράλληλα, προς τιμήν τους, οι ίδιοι, προτάσσοντας τον παιδαγωγικό τους ρόλο απέναντι στους μαθητές, είχαν ήδη φροντίσει, με την ήπια και διαλλακτική στάση τους, να αποσοβήσουν τη συνέχιση μιας αντιδικίας, η οποία ξεκίνησε από πλευράς των γονέων.

Όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου , το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ήταν επίσης παρόν με την αποστολή εγγράφου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενεργώντας στο ίδιο πνεύμα με εκείνο των προηγούμενων περιστατικών, στα οποία μάλιστα μηνυόμενοι ήταν εκπαιδευτικοί – μέλη μας και όχι γονέας.

Στην απαίτηση του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου να υιοθετηθεί η δική του στάση και άποψη, ήτοι το αίτημά του για παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. του Συλλόγου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, κινητοποιώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την ημέρα της δίκης του γονέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση, εμπιστευόμενοι απόλυτα – δικαίως όπως φάνηκε και από την απόφαση – τη δικαιοσύνη. Είμαστε πεπεισμένοι πως μια τέτοια ενέργειά μας θα αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη, αναδεικνύοντας ως μοναδική απειλή για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία τις μεμονωμένες περιπτώσεις αντιδρώντων γονέων.

Θεατές και κερκίδα σε δίκη γονέων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν θα γίνει. Οι γονείς είναι συνεργάτες των εκπαιδευτικών και δεν τους θέλουμε απέναντι. Δεν είμαστε εχθροί. Σε περιπτώσεις γονέων που αρνούνται να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα, μόνο η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να επιληφθεί και σε αυτήν απευθυνθήκαμε κι εμείς.

Σε κάθε προσπάθεια λάσπης προς τον Σύλλογο από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, στην παρούσα φάση του υπενθυμίζουμε πως ηθελημένα, όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε, απέκρυψε την πρόσκλησή μας σε Έκτακτο Δ.Σ. προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου του, που έγινε με αποκλειστικό θέμα την εύρεση λύσης στο θέμα που είχε δημιουργηθεί, φροντίζοντας να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ την επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Ενημερώνουμε ότι:

  • δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μειώσει τον ρόλο του εκπαιδευτικού
  • δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώσει προσωπικότητες
  • δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο Σύλλογο ανεπαρκή και επικίνδυνο, επειδή δεν συμμετείχε στον διασυρμό μαθητή και του γονέα του και δεν χειροκρότησε με ικανοποίηση την καταδίκη του (!!!!!!)

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ζητάμε από τους γονείς να συνεχίσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο γεγονός διασυρμού μαθητή μας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και της προστασίας όλων μας. Εξακολουθούμε να διεκδικούμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ΠΑΡΟΝ και θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον εκπαιδευτικό καταγγελθεί αναίτια από οποιονδήποτε και θα είναι ο μοναδικός λόγος παρουσίας των μελών του στο δικαστήριο. Αν χρειαστεί να αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες του Συλλόγου, θα επανέλθουμε με νέο κείμενό μας.

Τα μέλη του Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Μπρη Αντωνία

Πατσή Παναγιώτα

Πικέα Χαραλαμπία

Χρυσανθακόπουλος Αντώνιος

Διονυσοπούλου Σωτήρω

Παπουτσή Μελπομένη

«Απάντηση στη συκοφαντική ανακοίνωση μελών του ΔΣ του ΣΕΠΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας»

Σας αναφέρουμε πως τα μέλη του Δ.Σ Σ.Ε.Π.Ε Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας (Αντωνία Μπρη, Πατσή Παναγιώτα, Πικέα Χαραλαμπία, Χρυσανθακόπουλος Αντώνιος, Διονυσοπούλου Σωτήρω και Παπουτσή Μελπομένη) συνυπέγραψαν μια συκοφαντική ανακοίνωση την οποία απέστειλαν στα email των σχολείων και στα ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία εξισώνουν τον αγώνα που έδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μαθήτριάς μας και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας από τη δράση αρνητών γονέων και άλλων ακραίων στοιχείων οι οποίοι έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές εναντίον μας για τις μάσκες, έχουν διαταράξει τη λειτουργία της δικής μας σχολικής μονάδας αλλά και άλλων, μας απειλούν για τη ζωή μας, μας υβρίζουν, διεγείρουν από το διαδίκτυο άλλους να βιαιοπραγήσουν εις βάρος μας, κάνουν ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, δεν αναγνωρίζουν το πολίτευμα και διαπράττουν αυτεπάγγελτα ποινικά αδικήματα.

Οι συνάδελφοι αυτοί, μέλη του ΔΣ, λειτουργώντας αντικαταστατικά από την υποχρέωσή τους να υπερασπίζονται τα μέλη του Συλλόγου που τους ζήτησαν συνδικαλιστική προστασία αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ και διευθυντή του σχολείου μας και δεν μπορεί παρά να έχουν ιδιοτελή παραταξιακά κίνητρα για να υπογράφουν τέτοια κατάπτυστα κείμενα γιατί έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια για όσα αντιμετωπίζουμε στη σχολική μας μονάδα και δεν δικαιούνται να μας κατηγορούν πως «δεν προτάσσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο με την ήπια και διαλλακτική στάση μας ώστε να αποσοβήσουμε τη συνέχιση της αντιδικίας»!!!

Όφειλαν να βρίσκονται στο σχολείο μας όταν κλήθηκαν. Να μελετήσουν την ομόφωνη απόφασή μας και το αίτημά μας για κήρυξη στάσης εργασίας και να πράξουν τα αυτονόητα που έπραξαν δύο δικηγορικοί σύλλογοι (Πύργου και Αμαλιάδας) με σύσσωμα τα Διοικητικά του Συμβούλια που βρέθηκαν σε μια δίκη που έβλεπε όλη η Ελλάδα.

Ο διευθυντής του Δ.Σ Σκουροχωρίου ζήτησε από την Πρόεδρο κα.Αντωνία Μπρη να παραστεί σε Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας. Τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ δεν παραβρέθηκαν διότι δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια!!

Η πρόεδρος όρισε συνεδρίαση του ΔΣ στις 20:30 το βράδυ μία μέρα πριν τη δίκη και ζήτησε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι του Σχολείου οι οποίοι είχαν στείλει από το πρωί εγγράφως την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας. Η απαράδεκτη αυτή παρελκυστική τακτική της κας Αντωνίας Μπρη δεν συνάδει με εκπρόσωπο ενός επιστημονικού και συνδικαλιστικού Συλλόγου που μάχεται φασιστικές νοοτροπίες. Δεν είχε δε ούτε την ελάχιστη συνδικαλιστική ευσυνειδησία να ενημερώσει τη ΔΟΕ ως Πρόεδρος για το αίτημα κήρυξης στάσης εργασίας ενός διωκόμενου Συλλόγου Διδασκόντων.

Εστω και την ύστατη αυτή στιγμή ζητάμε από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους του σχολείου μας οι οποίοι έχουν μηνυθεί από αρνητές γονείς και στον διευθυντή του σχολείου ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από ακραία στοιχεία τα οποία βρίσκουν πρόθυμους υπερασπιστές τους ως άνω συναδέλφους.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον ξεπεσμό των μελών του ΔΣ του ΣΕΠΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που υπογράφουν την κατάπτυστη ανακοίνωση η οποία εξισώνει τους εκπαιδευτικούς με ακραίους αρνητές γονείς και τις φασιστικές νοοτροπίες τους.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Αθανάσιος Κατσίμπελης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος