FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Εκπολιτιστικής Ένωσης Διβριωτών Ηλείας για την συγχώνευση της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Δίβρης με της Λασιώνας

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αναφορά και επερώτηση προς τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, το δημοτικό συμβούλιο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ολυμπίας, κατέθεσε η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Διβριωτών Ηλείας με θέμα την απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης που καταργεί την αυτόνομη Κοινωνική Δομή “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” στην δημοτική ενότητα Λαμπείας με την συγχώνευσή της με εκείνη της Λασιώνας.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων  στη διαμαρτυρία τους

“Κυρίες και κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι

Δυστυχώς,«ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι» για τους χειμαζόμενους κατοίκους της πλέον ορεινής και φτωχής περιοχής του Νομού Ηλείας, με την συστηματική (για να μην πούμε ανόητη και εκδικητική) υποβάθμιση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας και την εγκληματική συμπεριφορά του Δήμου μας, σε σειρά ζωτικών προβλημάτων (και κυρίως της Υγείας). .

Κορύφωση αποτελεί, η τελευταία Απόφαση της λεγόμενης «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ» η οποία συνεδρίασε στην πρώτη οδυνηρή φάση της Πανδημίας και πήρε (μάλιστα ομόφωνη…) Απόφαση να καταργήσει την υφιστάμενη από ετών κοινωνική Δομή Λαμπείας «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»!!!…Η Δομή Λαμπείας, εξυπηρετεί εκτός της Δίβρης και τα πλέον ορεινά και απομακρυσμένα χωριά του Νομού, Αστρά και Ορεινής) και την συγχωνεύουνχωρίς καμία αιτιολογία, με την Δομή Λασιώνος που απέχει 20 χλμ από Διβρη, 35 χλμ από Ορεινή και 45 χλμ από Αστρά, εγκαταλείποντας στην μοίρα τους, τους ωφελούμενους γέροντες, ασθενείς, ΑΜΕΑ και άλλα ευπαθή άτομα.”

Επισημαίνουν ακόμα ότι αυτή η αδιανόητη και αψυχολόγητη όπως την χαρακτηριζουν Απόφαση (που πάρθηκε εν μέσω υγειονομικής κρίσης !!) κρατήθηκε μέχρις σήμερα μυστική και ήρθε στην Ένωση Διβριωτών τυχαία και ως «κεραυνός εν αιθρία» ενώ κατηγορούν τον δήμο ότι μεθοδεύει εδώ και καιρό την υποβάθμιση και πλήρη εγκατάλειψη της κωμόπολης της Λαμπείας και των άλλων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Λαμπείας-με το σταδιακό ξήλωμα των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ εξυπηρέτησης.

Η Ένωση Λαμπιέων στην επερώτσή της ζητα να ερευνηθεί πως και με ποια αιτιολογία καταργείται το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Δίβρης και συγχωνεύεται με της Λασιώνας και αν πράγματι συνεδρίασαν τα μέλη της Κοινωφελούς και τηρήθηκαν τα πρακτικά. Ζητά δε, να συζητηθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος