FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία γονέων, καθηγητών και μαθητών του 3ου ΓΕΛ στο Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:

Διαμαρτυρία ενάντια στην σύμπτυξη τμημάτων στην Α’ τάξη του 3ου ΓΕΛ Πύργου- από 4 τμήματα σε 3-, πραγματοποίησαν στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με ομάδα καθηγητών και μαθητών.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος των μαθητών επισήμανε ότι κατά τις ώρες των μαθημάτων μετακινούνται στις αίθουσες και στα τρία εργαστήρια, αφού το σχολείο λειτουργεί με το σύστημα κάθε μάθημα την αίθουσά του και δεν υπάρχουν αίθουσες τμημάτων. Το γεγονός αυτό αλλά και η χωρητικότητα ειδικά των εργαστηρίων δεν επιτρέπει πάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα, ενώ αν γίνει σύμπτυξη σε τρία τμήματα θα φθάσουν τους 26 μαθητές ανά τμήμα.

Στη συνέχεια οι γονείς επιβεβαίωσαν ότι τα παιδιά τους διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση αυτή και τη στενότητα χώρου που δυσχεραίνει τη διαδικασία του μαθήματος αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έδειξε κατανόηση αλλά δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το νόμο. Όμως γονείς και μαθητές επέμειναν ότι ο νόμος πρέπει να προβλέπει και την εξαίρεση της δικής τους περίπτωσης, όπως π.χ το κάνει για τις λυόμενες αίθουσες. Τότε τους παρέπεμψε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, στον οποίο απέστειλαν με φαξ το αίτημά τους. Στο τέλος οι γονείς προβληματισμένοι δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μόρφωσης των παιδιών τους και να διερευνήσουν το θέμα των μετεγγραφών που δημιουργεί σοβαρές επιπλοκές, στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων,  ενώ δεν θα έπρεπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος