FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία για την «ανοχύρωτη» Παθολογική

Ημερομηνία: 07-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με εντελώς ανοχύρωτη την Παθολογική Κλινική και εκτεθειμένους σε μεγάλο κίνδυνο τους ασθενείς βρήκε ο Μάιος το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς μετά τις παραιτήσεις των Παθολόγων, λειτουργεί στο όριο με γιατρούς μετακινημένους αναγκαστικά από τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Κάθε μέρα διαφορετικός Παθολόγος καλείται να εφημερεύσει στην κλινική, στην πτέρυγα covid-19 και ταυτόχρονα στα επείγοντα χωρίς κανέναν ειδικευόμενο ή έστω αγροτικό ιατρό να τον στηρίζει.

Οι εμβαλωματικές λύσεις της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, έχουν προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου και Πάτρας.

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ διεκδικώντας την απομάκρυνση του διοικητή ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και μόνιμες λύσεις -αντί για τις αναγκαστικές μετακινήσεις- που δεν θα αποστερούν τα νοσοκομεία της Πάτρας από γιατρούς πρώτης γραμμής που καλούνται να καλύψουν πολλαπλά πόστα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 07/05/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος