FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας: Απογοήτευση για στις καθυστερήσεις τοποθέτησης των «seatrac» στις παραλίες

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
-“Καμία ενημέρωση από τους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Ζαχάρως” δήλωσε ο Γ.Γ. του Σωματείου Γ. Παπανικολόπουλος

Την έντονη απογοήτευση των ατόμων με αναπηρίες, προκαλούν για ακόμα μια χρονιά, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων πρόσβασης στη θάλασσα, των λεγόμενων “σιτρακ” καθώς το καλοκαίρι, μπήκε επίσημα και οι Δήμοι έχουν ήδη αργήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση τους παρότι αρκετοί από αυτούς διαθέτουν τους μηχανισμούς.

Μπορεί να είναι εικόνα τον Γιωργος Παπανικολοπουλος

Ο Γιώργος Παπανικολόπουλος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, εξέφρασε την απογοήτευση του, που κάθε φορά βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτύρονται και να παρακαλούν για τα αυτονόητα. “Κάθε χρόνο τα ίδια. Κάθε χρόνο, αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες από τους Δήμους και την Περιφέρεια για να τοποθετηθούν τα μηχανήματα που θα μας επιτρέψουν να βρεθούμε στη θάλασσα, ισότιμα όπως όλος ο κόσμος” δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν και προβλέπεται η τοποθέτηση σιτρακ σε πέντε από τους εφτά δήμους της Ηλείας, οι διαδικασίες σε κάποιους από αυτούς φαίνεται να μην έχουν ξεκινήσει καν.

“Έχουμε λάβει υπόσχεση από πέρυσι, από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ότι θα τοποθετηθούν τρία σιτρακ και ακόμα τίποτα. Το ίδιο και από το Δήμο Ζαχάρως, που μας είχε ενημερώσει πέρυσι ότι θα τοποθετήσει δυο μηχανισμούς ωστόσο μάθαμε ότι δεν τους έχει προμηθευτεί καν από το ΕΣΠΑ όπως προβλέπεται… Αντίστοιχα και στο Δήμο Πύργου, που πέρυσι δεν πρόλαβε να τα εγκαταστήσει στη Σπιάντζα και τον Άγιο Ηλία και φέτος δεν έχουμε ενημέρωση για το που βρίσκεται η διαδικασία… Και από το Δήμο Ήλιδας, δεν έχουμε ενημερωθεί πότε θα γίνει η τοποθέτηση στην παραλία της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας. Μόνο ο Δήμος Πηνειού μας έχει διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση τους. Οι υπόλοιποι τι περιμένουν; Να περάσει το καλοκαίρι; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ενδιαφέρονται τη στιγμή που γνωρίζουν πόσο ωφέλιμο είναι το κολύμπι για τα άτομα με αναπηρίες και πόσο σημαντική διέξοδος αποτελεί η θάλασσα για όλους μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος