FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία χθες από την ΕΛΜΕ Ηλείας και Συλλόγους Γονέων: Ανησυχία και προβληματισμός για τα Πειραματικά Σχολεία

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
-Εμμένει στην απόφαση ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την έντονη διαμαρτυρία  και τις αντιρρήσεις τους, στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου αλλά και του 4ου ΓΕΛ Πύργου σε Πειραματικά Σχολεία, εξέφρασαν χθες μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας και γονείς που συγκεντρώθηκαν έξω από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως δήλωσαν, η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει αναστατωθεί από τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το Φθινόπωρο στα σχολεία τους και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν σε αυτές…

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ και των γονέων συναντήθηκε αργά το μεσημέρι με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργο Φωτεινόπουλο, στον οποίο και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους για την απόφαση που έλαβε εν αγνοία τους καταθέτοντας του σειρά επιχειρημάτων.

Την αντίθεση τους στην ίδρυση Πειραματικών σχολείων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρ. Αθανασόπουλος.

“Ο διευθυντής χωρίς να ρωτήσει κανένα, με προτροπή του Υπουργείου Παιδείας, πήρε απόφαση να ιδρύσει δυο πειραματικά σχολεία στον Πύργο. Οι σύλλογοι διδασκόντων δε το δέχονται και έχουν σοβαρά επιχειρήματα… Ο διευθυντής εκπαίδευσης είναι διορισμένος και όχι εκλεγμένος και θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς την ενημέρωση όλων μας…” τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ηλείας, τόνισε ότι κατανοεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει καμία οργανική θέση καθηγητή που θα υπηρετεί στα Πειραματικά Σχολεία, καθώς στα Πειραματικά δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, και πρόσθεσε ότι μετά τη διετία οι εκπαιδευτικοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν να διδάσκουν στα Πειραματικά, μπορούν να ενταχθούν εκ νέου σε οργανική θέση. Παράλληλα, τόνισε ότι στο τέλος του δεύτερου έτους οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν με την ίδια διαδικασία που θα ισχύσει και στα υπόλοιπα σχολεία, σημειώνοντας ότι σε κανένα πειραματικό πανελλαδικά δεν έχει «κοπεί» καθηγητής. Επιπλέον, ανέφερε ότι το 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 4ο Λύκειο Πύργου λειτουργούν ήδη ως πειραματικά κατά συνέπεια δεν θα κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι ήδη κάνει και πρόσθεσε ότι προτού καταθέσει την πρότασή του για τα δύο σχολεία, τα εξέτασε διεξοδικά.

Σοβαρές ενστάσεις για την απόφαση αυτή, εξέφρασε εκ μέρους των γονέων και η κ.  Νικολέτα Βλαχοπούλου πρ. του συλλόγου του 6ου δημοτικού.

“Αναστατώνεται η ζωή μας!”

Η κ. Νικολέτα Βλαχοπούλου, εκπρόσωπος των γονέων και πρόεδρος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, επισήμανε ότι ως γονείς είναι θετικοί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης, όμως μια τέτοια απόφαση και μάλιστα τελευταία στιγμή τους δημιουργεί σοβαρές ενστάσεις. “Δεκάδες οικογένειες θα αναστατωθούν από τις αλλαγές αυτές. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τα θετικά ώστε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για τα πειραματικά σχολεία και παρακαλούμε το διευθυντή εκπαίδευσης να αφουγκραστεί τις ανησυχίες μας…”.

Αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, η κ. Χριστίνα Αθανασακοπούλου καθηγήτρια του 4ου ΓΕΛ Πύργου.

Αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, η κ. Χριστίνα Αθανασακοπούλου καθηγήτρια του 4ου ΓΕΛ Πύργου, τονίζοντας σε μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, ο διευθυντής δεν είχε καν την ευαισθησία να συζητήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα πριν καταθέσει την πρόταση μετατροπής των σχολείων σε πειραματικά. “Ήρθε μια απόφαση για την οποία αποφάσισαν και έστειλαν την πρόταση και τώρα λένε ότι από το Φθινόπωρο μπορεί να γίνει Πειραματικό. Εκ των υστέρων ειλημμένη απόφαση πρώτη φορά στις τόσες δεκαετίες που δουλεύω, βλέπω. Να μη λαμβάνεται καθόλου υπόψη ο σύλλογος και απλά να του ανακοινώνεται η απόφαση. Το πρώτο λοιπόν που θίγω είναι η αντιδημοκρατικότητα της κίνησης καθώς θα μπορούσε τουλάχιστον να μας ενημερώσει ότι προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. Με την απόφαση αυτή, ανατρέπεται η ζωή των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων. Στήσαμε αυτό το σχολείο από το 2004 και ξαφνικά είμαστε μετέωροι και δε ξέρουμε που θα βρεθούμε από Σεπτέμβρη. Όλοι αισθανόμαστε τρομερή ανασφάλεια…”.

“Έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή” δήλωσε η εκπαιδευτικός του 1ου γυμνασίου κ. Μάγδα Αργυροπούλου.

Μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή, τόνισε ότι υπάρχει στην κοινότητα του 1ου Γυμνασίου η εκπαιδευτικός κ. Μάγδα Αργυροπούλου, επισημαίνοντας ότι έμαθαν ξαφνικά και χωρίς να έχουν συζητήσει ως σύλλογος, ότι ο προϊστάμενος τους, πρότεινε τη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό. “Πιστεύουμε ότι πέρα από τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της απόφασης, ένα σχολείο για το οποίο αγωνίστηκε αυτή η γειτονιά, και τα παιδιά έμειναν 7 χρόνια σε λυόμενα, τώρα το χάνει… Θα αναστατωθεί όλος ο προγραμματισμός των οικογενειών και σκεφτείτε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο το Σεπτέμβρη και μετά από όλα όσα έχουν ζήσει, να χάσουν φίλους και σχολείο. Είναι σοκ για όλους να μη ξέρουν που θα βρεθούν αυτά τα παιδιά καθώς δε ξέρουμε πως θα γίνει η χωροταξική κατανομή.  Αυτό δεν είναι μετατροπή αλλά μετάλλαξη του σχολείου μας. Ζητάμε να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση…”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος