FOLLOW US: facebook twitter

Διάκριση για το ΓΕ.Λ. Βαρθολομιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Ειδικό βραβείο για την ταινία «Αλφειός και Αρέθουσα»!

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε στην λίστα των βραβευθέντων σχολείων της 22ης Camera Zizanio το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού, στο οποίο απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης για τον Εγγραμματισμό στα Μέσα για την animation ταινία που φιλοτέχνησε με τίτλο «Αλφειός και Αρέθουσα». Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του project «ΈνΑΝ ΜύΘΟ θΑ σΑς Πω» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους την εβδομάδα 11-15 Απριλίου του 2022. Βασικός στόχος του project ήταν η σύνδεση της νέας γενιάς με το πλούσιο ιστορικό, μυθολογικό και ευρύτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της Ηλείας κι η ανάδειξή του μέσω του κινηματογράφου.

Για τη συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Βαρθολομιού και τη βράβευσή του η κα Αννίτα Λάκκα, υπεύθυνη εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του σχολείου, δήλωσε: «Στα 16 χρόνια της εκπαιδευτικής μου καριέρας και της ενασχόλησής μου με τον πολιτισμό ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε ένα project! Ήταν η πρώτη φορά που ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, όπως το δικό μας, είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με επαγγελματίες και να παραγάγει ένα έργο αξιώσεων! Ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ για τη δυνατότητα που μάς έδωσε, ιδιαιτέρως τον κο Κώστα Κορρέ, υπεύθυνο του project «ΈνΑΝ ΜύΘΟ θΑ σΑς Πω» και τους animators Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη για την εξαιρετική συνεργασία. Στους/στις μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου αλλά και σε εμάς τους/τις εκπαιδευτικούς τέτοιες δράσεις υπενθυμίζουν ότι είμαστε ακόμη σχολείο κι όχι απλά το πέρασμα, το προπαρασκευαστικό στάδιο για το Πανεπιστήμιο. Η επαφή με τις Τέχνες, που τόσο επιμελώς έχουν εξοστρακιστεί από το Λύκειο, έχει ανυπολόγιστη παιδαγωγική αξία και ευεργετική επίδραση! Υπήρξαμε τυχεροί που έστω μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να αποκομίσουμε κάποια απ’ τα οφέλη αυτά!»

Οι μαθητές/τριες που απάρτισαν την κινηματογραφική ομάδα συμπληρώνουν: «Ευχαριστούμε τη Διευθύντριά μας, κα Αννίτα Λάκκα και το Φεστιβάλ που μάς έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το κινηματογραφικό γεγονός! Ευχαριστούμε τους σκηνοθέτες μας για την πολύτιμη βοήθειά τους και την Επιτροπή που μάς βράβευσε αναγνωρίζοντας την αξία του έργου μας! Για όλους και όλες εμάς ήταν μια μοναδική εμπειρία! Συμμετείχαμε σε κάτι πρωτότυπο και δημιουργικό! Γνωρίσαμε την τέχνη του κινηματογράφου και την τεχνική του animation! Μοιραστήκαμε την εμπειρία της δημιουργίας, γι’ αυτό και καμαρώνουμε που η ταινία μας άρεσε και εκτιμήθηκε! Μακάρι να μας ξαναδοθεί αυτή η δυνατότητα!»

Μπορείτε να δείτε την ταινία μας εδώ: https://olympiafestival.gr/projects/enanmythothasaspo/alfeios-arethousa/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος