FOLLOW US: facebook twitter

Διάκριση της Μ. Δημητροπούλου στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής!

Ημερομηνία: 08-10-2021 | Συντάκτης:

Συγχαρητήρια από το παράρτημα Ηλείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Πύργου

Την διάκρισή της με Εύφημο Μνεία, πέτυχε τελικώς η μαθήτρια της Γ΄τάξης του 4ου ΓΕΛ Πύργου Μελίνα Δημητροπούλου, στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, όπου συμμετείχε με τρεις άλλους συμμαθητές της εκπροσωπώντας τη χώρα μας. H 17χρονη μαθήτρια από την Ηλεία, είχε εξασφαλίσει μια θέση στην Βαλκανική Ολυμπιάδα μετά την επιτυχία της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Το ΔΣ και τα μέλη του Παραρτήματος Ν. Ηλείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συγχαίρουν θερμά τη Μελίνα Δημητροπούλου για την παραπάνω διάκρισή της και της εύχονται κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς της στόχους στον τομέα της Επιστήμης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Συμμετείχαν 15 χώρες (12 από τα Βαλκάνια, και ως φιλοξενούμενες χώρες το Ιράν, το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν) και 57 μαθητές. Λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξήχθη εξ αποστάσεως. Στη χώρα μας την οργανωτική ευθύνη είχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τους μαθητές της χώρας μας στο 3o Γυμνάσιο Χαριλάου και στο ΠΤΔΕ Ρόδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος