FOLLOW US: facebook twitter

Διακομιδή μετ’ εμποδίων για ασθενοφόρο στον Πύργο

Ημερομηνία: 09-06-2020 | Συντάκτης:

Δυσκολεύτηκε να φτάσει στην κεντρική πλατεία

-Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πύργου και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, Γ.Αργυρόπουλος

Ένα σοβαρό ζήτημα κυκλοφοριακής φύσης αναδείχθηκε προχθές το πρωί, με αφορμή σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη πολίτης σε καφενείο στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφτασε άμεσα στις παρυφές της πλατείας, όμως χρειάστηκε να κάνει μανούβρες για να μπορέσει να μπει στην πλατεία και να φτάσει στο συμβάν. Εντέλει, κατάφερε να διασχίσει τον πεζόδρομο μπαίνοντας με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας και αποφεύγοντας διάφορα μικροεμπόδια. Οι διασώστες έσπευσαν στον άτυχο άνδρα που υπέστη το επεισόδιο και τον μετέφεραν με φορείο στο ασθενοφόρο. Ωστόσο, ούτε η αναχώρηση του ασθενοφόρου για το νοσοκομείο από την οδό Κοραή -πίσω από το δημαρχείο- εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση, καθώς σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα είχαν περιορίσει αισθητά το διαθέσιμο χώρο.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος συζήτησε με διερχόμενους πολίτες το πρόβλημα της διέλευσης του ασθενοφόρου αλλά και γενικότερα των οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως με την πρόσφατη πυρκαγιά σε καφέ της πλατείας, και ανέφερε ότι θα ενημερώσει τον δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί λύση, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών όταν προκύπτουν έκτακτα περιστατικά.

«Διαπίστωσα το πρόβλημα που προέκυψε με τη διέλευση του ασθενοφόρου. Στόχος μας είναι να το διευθετήσουμε ώστε να μην επαναληφθεί και να βελτιώσουμε αισθητά την προσβασιμότητα στην πλατεία και στους πεζόδρομους», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Αργυρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος