FOLLOW US: facebook twitter

Π. Διακοφώτης: «Να στηρίξει η Πολιτεία τις μικρές κατηγορίες»

Ημερομηνία: 18-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για τα τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια της Πολιτείας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για τη Γ΄ Εθνική, ο Π. Διακοφώτης είπε πως έχουν καταλήξει οι όμιλοι να είναι 10.

Μεταξύ άλλων, σε απόδοση του SoccerPlus, είπε:

Για τη Γ΄ Εθνική και τους ομίλους: «Έχουμε καταλήξει στους δέκα ομίλους. Τα βάλαμε κάτω, δεν βγαίνουν αλλιώς. Γνωρίζουμε πως ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον της δικής του Ένωσης. Φέτος όμως έχουμε οχτώ νησιά εκτός της Κρήτης. Η λογική είναι να πάμε να κάνουμε τους ομίλους ώστε να υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια ειδικά εκεί που υπάρχουν προβλήματα, όπως στα νησιά. Είναι μία έμμεση επιχορήγηση. Στα σωματεία που μετακινούνται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς η λογική είναι να υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το χειμώνα τα νησιά γίνονται άγονη γραμμή. Η πολιτεία δεν βοηθάει καθόλου. Υπάρχει ένας Υπουργός που λέει θα μοιράσει εκατομμύρια… Πώς θα τα μοιράσει, τα ίδια λεφτά θα πάρουν σωματεία από τη Σάμο, τη Μυτιλήνη με μία ομάδα της Αθήνας, που μπορεί να μετακινείται με το αστικό λεωφορείο. Το ξέρουν κάποιοι ότι η ομάδα από τη Νίσυρο θέλει καράβι και δύο ημέρες για να πάει να παίξει στη Μύκονο; Έχει μπει η βάση για να χρηματοδοτηθούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε σωματείου; Δεν γνωρίζουν τα κριτήρια. Γνωρίζει ο Υπουργός ότι η Κάρπαθος ταξιδεύει μόνο αεροπορικώς και μετά διανυκτερεύει στη Ρόδο και περιμένει ένα καράβι κι αν αυτό περάσει. Ορισμένοι εκεί πάνω πιστεύουν ότι πάμε οδικώς από τη Ρόδο στη Νίσυρο για να παίξουμε… Η Πολιτεία όμως κοιτάζει μόνο το θεαθήναι, μας φώναξε ποτέ; Είπε ποτέ ελάτε Κυκλάδες, ελάτε νησιώτες; Μόνο η Κρήτη υπάρχει για έργα;».

Για την πρόταση του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, κ. Κουπτσίδη να χρηματοδοτήσει ο Αυγενάκης τις διαιτησίες για τα τοπικά πρωταθλήματα: «Τη διάβασα την πρόταση του κ. Κουπτσίδη. Το Μητρώο που πάει να δημιουργηθεί είναι καλό, όλοι θέλουμε να υπάρχει μία οργάνωση. Αν όμως η πολιτεία ήθελε πραγματικά να βοηθήσει θα μπορούσε απλά να ζητήσει τα φύλλα αγώνα από κάθε ομοσπονδία να δει ποια σωματεία αγωνίζονται και να μοιραστεί ανάλογα η χρηματοδότηση. Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα είδαμε άλλα πράγματα».

Γιατί πρέπει να στηριχθεί το τοπικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο συντηρείται μόνο του, απλά κάποιοι προσπαθούν μέσα από αυτό να βγάλουν σκοπιμότητες. Πρέπει να στηρίξουμε τα σωματεία που προσφέρουν και στη νεολαία. Αν ένα σωματείο απασχολεί 100-150 παιδιά κάνει ένα λειτούργημα. Μέσα από την ανάπτυξη μπορεί να μην βγάλουμε ποδοσφαιριστές Super League, όμως μέλημά μας είναι φέρουμε παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο. Αν πετύχουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό είναι επιτυχία. Όταν μία ομάδα είναι οργανωμένη μπορεί να προσφέρει στα παιδιά. Με καλό γήπεδο, καλά αποδυτήρια, ένα καλό περιβάλλον, φροντίδα από τους παράγοντες και τους ιατρούς. Αν δεν υπάρχει όμως στήριξη, τα παιδιά απογοητεύονται και απομακρύνονται».

Για το αν θα δούμε επιστροφή φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα: «Βαδίζουμε προς το άγνωστο. Κανείς δεν θα μπορεί να κάνει προβλέψεις τόσο για τα εθνικά πρωταθλήματα όσο και για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Υπάρχει προβληματισμός, περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε κάποιο κόσμο. Ειδικά στα ερασιτεχνικά πρωτάθλημα με αυτά τα ελάχιστα έσοδα των εισιτηρίων καλύπτονται τα έξοδα διαιτησίας και των γιατρών. Αν λείψουν και αυτά τα έσοδα θα υπάρχει πρόβλημα, αφού η Πολιτεία έχει να χρηματοδοτήσει το ποδόσφαιρο από το 2010 και ειδικά τα νησιωτικά σωματεία».

Κλείνοντας ο κ. Διακοφώτης τόνισε: «Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να στηρίξει η Πολιτεία τις μικρές κατηγορίες, τόσο τη SL2 όσο και τα ερασιτεχνικά. Πρέπει εκεί να επενδύσουμε για να δούμε ένα καλό ποδόσφαιρο με καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ιδέες υπάρχουν και προτάσεις. Υπάρχει μια διάθεση, πρέπει όμως να το αποδείξουν κιόλας. Το θέμα είναι φτάσουμε στην πράξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος