FOLLOW US: facebook twitter

Διαγραφή Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία με βαριές αιχμές

Ημερομηνία: 18-02-2022 | Συντάκτης:

Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής είχε ενοχλήσει το κόμμα της Πειραιώς καθώς συστηματικά ασκούσε κριτική για τις πολιτικές που εφαρμόζει.

«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει» σημειώνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Αναρτήσεις Κύρτσου

Αφορμή για τη διαγραφή του κ. Κύρτσου φαίνεται να υπήρξε σειρά αναρτήσεών του, σε συνέχεια πολύμηνων διαφοροποίησεών του από κεντρικές πολιτικές θέσεις της Ν.Δ. Το πρωί ο κ. Κύρτσος ανέφερε μέσω Twitter: «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών – Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως το ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων».
Λίγο νωρίτερα, είχε σημειώσει επίσης μέσω Twitter: «Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση, οικονομία. Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι».
«Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν πραγματοποιούνται. Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%. Εξάρτηση από “φθηνό” φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο. Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη. Και άλλα πολλά» σημείωσε επίσης, ενώ τόνισε: «Άλλη μία επενδυτική… επιτυχία. Το “ελληνικό” ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έμεινε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αντίθετα η μεγάλη επένδυση της Τουρκίας προχωράει. Θα αρχίσει να εξάγει το made in Turkey ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο εντός του 2022. Μένουμε πίσω σε κρίσιμα θέματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος