FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή συνάντηση για την ολοκλήρωση του Α’ μέρους της μελέτης ανασυγκρότησης στην Αρχ. Ολυμπία από τη ΔιαΝΕΟσις

Ημερομηνία: 12-12-2022 | Συντάκτης:

Η διαΝΕΟσις ανακοινώνει πως το πρώτο μέρος (διαγνωστικό) της ολιστικής αναπτυξιακής μελέτης για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και το οποίο επικεντρώνεται στη χαρτογράφηση των αναγκών, των προβλημάτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, έχει ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη εκπονείται αφιλοκερδώς στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κο. Χρήστο Τριαντόπουλο και θα παραδοθεί το προσεχές διάστημα στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 13/12 στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς ώστε να παρουσιαστούν τα ευρήματα του Α’ μέρους, να αναδειχθούν και επιπλέον πτυχές και να καθοριστούν οι προτεραιότητες των επόμενων βημάτων. Επιπλέον, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη δομή και το περιεχόμενο του Β’ μέρους της μελέτης (στρατηγικές κατευθύνσεις και αξιοποίηση προτάσεων) για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Στη συνάντηση εργασίας έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της περιοχής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και παραγωγικών ομάδων αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν στον εναρκτήριο αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο «Ηλεία 2030: Η Αρχαία Ολυμπία στο Επίκεντρο» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Αρχαία Ολυμπία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, εισαγωγικές τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου. Ακόμα, τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους της μελέτης θα παρουσιαστούν από τον επιστημονικό υπεύθυνο – Καθηγητή Γιώργο Πετράκο, ενώ τη συζήτησηθα συντονίσειη Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση. Ο κύκλος των τοποθετήσεων θα ανοίξει από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιο Γεωργιόπουλο. Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης εργασίας θα αφιερωθεί στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα κληθούν να σχολιάσουν και να αναλύσουν από τη δική τους σκοπιά τα αποτελέσματα της μελέτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος