FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακός διάλογος για τα ΑΕΙ

Ημερομηνία: 23-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε ο διαδικτυακός διάλογος μεταξύ του πρύτανη του Παν/μίου Πατρών, Χρ. Μπούρα, και του δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΡΑ Πύργου. Χρ. Πλευριά, με θέμα –τι άλλο;- την πρόσφατη αναδιάρθωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Οι δύο συνονόματοι αντάλλαξαν σε κόσμιο πλαίσιο απόψεις, συμφωνώντας στο ότι… διαφωνούν!

Ο κ. Μπούρας σε μακροσκελές άρθρο του υπερασπίστηκε τις πρόσφατες αποφάσεις του, κάτι που σχολίασε ο κ. Πλευριάς, γράφοντας ότι «εξορθολογισμός» είναι Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας ή ακόμη και Μουσειολογίας στην Πάτρα και όχι στην Ηλεία της Αρχαίας Ολυμπίας της, Αρχαίας Ήλιδας και του Επικ. Απόλλωνα, εκφράζοντας τη διαφωνία του και για τη μεταφορά της Γεωπονίας απέναντι, αφήνοντας αιχμές για «χάρη» προς τον ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό.

Παράλληλα, του υπενθύμισε το παράδοξο των δύο πολυτεχνικών σχολών στην Πάτρα! Ο κ. Μπούρας απάντησε αναφέροντας συνοπτικά το ιστορικό της ίδρυσης της Μουσειολογίας και τα προβλήματά του, ενώ για τη Γεωπονία επικαλέστηκε ίδι γνωστικό αντικείμενο τμήματος στο Μεσολόγγι και έλλειψη υποδομών φοιτητικής μέριμνας στην Αμαλιάδα.

Για τις Πολυτεχνικές συμφώνησε παραπέμποντας στον ν. Γαβρόγλου.

Ο κ. Πλευριάς απάντησε εκ νέου, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες των προκατόχων του κ. Μπούρα και του ζήτησε να επανεξετάσει την άποψή του.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 23/06/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος