FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακό workshop για το μέλλον των Σιδηροδρόμων

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Ο Ρόλος του Σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη» είναι το θέμα του νέου διαδικτυακού workshop που διοργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας & Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR,  Φωκίων Ζαΐμης την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 12.00 – 15.00.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2021 ως “Ευρωπαϊκό  Έτος Σιδηροδρόμων” ως μέρος των σχετικών προσπαθειών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την προώθηση της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών.

«Απαιτείται μια νέα στρατηγική για τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών. Χρειαζόμαστε μια καθολική επανάσταση στις τρέχουσες οργανωτικές δομές για τη δημιουργία ενός νέου είδους σιδηροδρόμου ο οποίος θα αποτελεί προπαντός και κυρίως μια επιχείρηση προσανατολισμένη στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή συνάντηση θα συζητηθούν ερωτήματα, όπως: Το μέλλον των τρένων και των σιδηροδρόμων αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του σιδηρόδρομου στον αειφόρο τουρισμό και στην Περιφερειακή ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Ζαΐμης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,  Κώστας Σπηλιόπουλος, πρ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, πρ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Κοτταράς, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) κ.α

Οι σύνδεσμοι μέσω των οποίων μπορεί να παρακολουθήσει το workshop όποιος επιθυμεί, είναι οι εξής:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος