FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακό Εργαστήριο Επισκέψεων στα πλαίσια του έργου «Balkan Ideas Network for Sustainable Innovations in the Agro-Food Sector» από το Επιμελητήριο Ηλείας

Ημερομηνία: 27-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το Επιμελητήριο Ηλείας πραγματοποίησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, Διαδικτυακό Εργαστήριο Επισκέψεων πεδίου για την Δράση 5.1.1, στα πλαίσια του έργου “BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR- BALKANET” με ακρωνύμιο ‘’BALKANET’’ που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG V-B) BALKAN MEDITERRANEAN 2014-2020.

Το Διαδικτυακό Εργαστήριο αφορούσε την συμμετοχή των εταίρων του έργου σε μία εικονική περιήγηση επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε μέσω απ΄ ευθείας σύνδεσης από μία καινοτόμα επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της οποίας περιηγήθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο. Επιπλέον παρουσιάστηκαν εικονικές περιηγήσεις (Virtual Field Visits) σε άλλες δύο επιχειρήσεις της περιοχής με αντικείμενο την παραγωγή ζυμαρικών και την οινοποιία. Οι συμμετέχοντες στην δράση είχαν την δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, από την ασφάλεια του γραφείου τους που τους παρείχε η απομακρυσμένη σύνδεση. Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν ψηφιακές περιηγήσεις και από επιχειρήσεις των άλλων εταίρων που συμμετέχουν στο έργο, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των καινοτομιών που εφαρμόζουν τοπικές επιχειρήσεις στον κλάδο της Αγροδιατροφής.

Η Υλοποίηση της δράσης διαδικτυακά, ανέδειξε την ικανότητα του Επιμελητηρίου Ηλείας να εφαρμόσει σύγχρονες καινοτόμες ηλεκτρονικές τεχνικές, εξασφαλίζοντας την επιτυχή υλοποίησή της κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid- 19, και προστατεύοντας παράλληλα στον μέγιστο βαθμό όλους του συμμετέχοντες στην δράση.

Το έργο BALKANET υλοποιείται από το Επιμελητήριο Ηλείας που είναι ο Επικεφαλής εταίρος (Leader Partner) , τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τεσσάρων ακόμα εταίρων που προέρχονται από χώρες της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Τιράνων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων, το Επιμελητήριο της Βουλγαρικής πόλης Βράτσα, και την Εταιρεία Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, επίσης από την Βράτσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος