FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή σύσκεψη της Ο.Π Αμαλιάδας με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Θα θέσουμε εκ νέου όλα τα άλυτα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νομού»

Ημερομηνία: 08-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Όλα τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, θα θέσει σήμερα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος  στην διαδικτυακή σύσκεψη που θα έχει στις 11 το πρωί με τον κ. Σ. Λιβανό.

Της σημερινής σύσκεψης είχε προηγηθεί άλλη  δια ζώσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Φεβρουάριο όπου ο πρόεδρος της ΟΠ Αμαλιάδας είχε θέσει ξανά όλα τα ανοιχτά αγροτικά ζητήματα χωρίς ωστόσο χειροπιαστά αποτελέσματα και εκκρεμούσε συνάντηση με τον Υπουργό που ωστόσο λόγω του covid θα γίνει διαδικτυακά.

Ο κ. Βαλιανάτος μιλώντας στην Πρωινή ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Υπουργό, τόνισε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά, πολλά από αυτά είναι πάγια και άλυτα για χρόνια, όπως η αναδιάρθρωση  της Κορινθιακής σταφίδας, η  τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και βεβαίως οι  αποζημιώσεις από τον COVID και από τα καιρικά φαινόμενα, οι Συνδεδεμένες ενισχύσεις για τη Βιομηχανική Τομάτα, την Κορινθιακή Σταφίδα και τα Εσπεριδοειδή κλπ . Επίσης εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για τα υπαίθρια καρπούζια καλλιέργειας 2020, την πατάτα, οι εκτιμήσεις και αποζημιωσεις για τον φετινό παγετό. Τέλος όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ο.Π οι αγρότες του νομού περνούν μια από τις χειρότερες περιόδους οικονομικά λόγω της πανδημίας, με απούλητα προϊόντα και χαμηλές τιμές σε όσα από αυτά καταφέρνουν να πουλήσουν, ενώ τρεχουν τα χρέη και οι ασφαλιστικές εισφορές. «Ας ελπίσουμε σήμερα ο Υπουργός να δείξει την ευαισθησία που πρέπει και να κατανοήσει την δύσκολη θέση των παραγωγών. Για πολλά προϊόντα έχει ήδη ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο. Η κατάσταση του αγροτικού κόσμου του νομού είναι τραγική!  Οψόμεθα»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος