FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή Ερώτηση του μαθητή Παν. Στάμου στην υπ. Παιδείας & στους βουλευτές Ηλείας: «Γιατί η Ελλάδα δεν έχει σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα;»

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:

Τον έντονο προβληματισμό του για τις διαρκείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα από τις εκάστοτε  κυβερνήσεις εκφράζει με ερώτησή του ο μαθητής της Β΄Λυκείου και γραμματέας του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Παναγιώτης Στάμος, μέσω της ηλεκτρονικης πλατφόρμας Vouliwatch που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο Παναγιώτης Στάμος υπογραμμίζει στην ερώτησή του τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των συμμαθητών του σχετικά με το  συνεχώς μεταβαλλόμενο Σύστημα Παιδείας, σημειώνοντας ότι το συντριπτικό ποσοστό των Υπουργών Παιδείας που ανέλαβαν καθήκοντα φρόντισε να προβεί σε αξιοσημείωτες τροποποιήσεις, κατά κύριο λόγο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια.

«Θέλω να επισημάνω το άγχος που βιώνουν οι νέοι σχετικά με το ασταθές εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο μαθητές της Γ’ Λυκείου, κυριολεκτικά λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην γνωρίζουν ακόμα με ποιον τρόπο θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Και σε αυτό το σημείο γεννιέται ένα μεγάλο “γιατί”. Γιατί οι έφηβοι να αγωνιούν για τον τρόπο εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μην τους δίνεται η ευκαιρία να μετατρέψουμε το άγχος τους αυτό σε παραγωγικό ( ενασχόληση με πολιτισμό, περιβάλλον, κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, καταπολέμηση φαινομένων κοινωνικής παθογένειας); Γιατί η Ελλάδα να μη διαθέτει ένα σταθερό και εν μέρει ανεξάρτητο από την κυβέρνηση εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα στελεχώνουν κατάλληλα καταρτισμένοι επιστήμονες. Αδιαμφισβήτητα η ύπαρξη μιας επιτροπής ειδικών, προερχόμενων από ποικίλα επιστημονικά πεδία θα συνεισφέρει αρκετά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Στάμος και επικαλείται ως επιτυχημένο παράδειγμα την  επιλογή του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να

Θέσιε επικεφαλής της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορονοϊού τον καθηγητή λοιμωξιολογίαςκ.Τσιόδρα, που δεν έχει σχέση με την πολιτική

«Η θέσπιση ενός μόνιμου εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο θα αποτελείται και από μη εκλεγμένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, αλλά άτομα εξειδικευμένα στον χώρο της Παιδείας, κρίνεται απαραίτητο.Σαφώς η επιτροπή που θα οριστεί ως υπεύθυνη, θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα περιλαμβάνει ως μέλη και εκπροσώπους από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα δρα προς όφελος των μαθητικών κοινοτήτων απέχοντας από υποκειμενικές φιλοδοξίες», καταλήγει.

Ο μαθητής απηύθυνε το ερώτημα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε  όλους τους βουλευτές Ηλείας, στους υπεύθυνους για την παιδεία βουλευτές όλων των κομμάτων και στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος