FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή διημερίδα: Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση

Ημερομηνία: 15-10-2021 | Συντάκτης:

Διαδικτυακή διημερίδα από την «Πρωινή» σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών & την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Σαβ/κο 16 & 17 Οκτωβρίου


Διαδικτυακή διημερίδα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η «Πρωινή», σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η Κλιματική Αλλαγή ή Κλιματική Κρίση είναι πια εδώ και αποτελεί όχι μόνο ελληνική, αλλά παγκόσμια πραγματικότητα, της οποίας η αντιμετώπιση επείγει. Η Ηλεία και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα ανήκουν στις περιοχές που ήδη πλήττονται από την ξηρασία, τις απότομες μεταβολές του καιρού και τις πολλές πυρκαγιές.

Στόχος είναι να αναλυθούν οι σημαντικότερες πτυχές και παράμετροι της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και στην οικονομία. ώστε να μπορέσουν τόσο η κεντρική όσο και η αυτοδιοικητική εξουσία να αντλήσουν ιδέες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες έγκαιρης αντιμετώπισης των επιπτώσεων. Τη διημερίδα θα χαιρετίσουν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η διάρκεια των εισηγήσεων θα είναι στα 20 λεπτά και η σύνδεση θα γίνει με χρήση της πλατφόρμας zoom. Υπεύθυνος προγράμματος και συντονιστής της διημερίδας είναι ο δημοσιογράφος της «Πρωινής», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας ZOOM και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της «Πρωινής» στο facebook (Εφημερίδα Πρωινή) και από το κανάλι της «Πρωινής» στο Youtube (Proini News), όπου θα μπορεί το κοινό να παραθέτει πιθανές απορίες και ερωτήσεις.

Οι ομιλητές

Το πρόγραμμα


Σάββατο 16/10, 10:30 

Χαιρετισμός από τον περ/ρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, και τον αντιπρόεδρο της ΕΕΦ, κ. Φιλντίση

  • (10:40) Δρ  Τσιτομενέας Στέφανος, Ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά & Aντιπρόεδρος της EEΦ, Η Κλιματική Αλλαγή ως Μεταβολή  του Ισοζυγίου των Ακτινοβολιών στη Γη και τα Μέτρα Αντιμετώπισης
  • (11:00) Ζάγκας Θεοχάρης, Καθηγητής τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, «Η συμβολή των δασών στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής»
  • (11:20) Καμπεζίδης Χαρ/μπος, ομότιμος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «Ηλιακή ακτινοβολία και κλίμα»
  • (11:40) Παναγιωτάρας Διονύσης, Αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος στο Ιόνιο Παν/μιο «Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στους Υδάτινους Πόρους»
  • (12:00) Δρ Κόρας Ανδρέας, Φυσικός, PhD στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική, Λέκτορας στον Τομέα Αεροδυναμικής της Σχολή Ικάρων «Κλιματική Αλλαγή – Η Ανάγκη για ΑΠΕ»

 

Κυριακή 17/10, 18:30

  • (18:30) Μανιάτης Ιωάννης, αναπλ. καθηγητής, δ/ντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών» του Παν/μίου Πειραιώς και πρ. υπουργός Περ/λλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής «Διεθνείς και Εθνικές διαστάσεις της Κλιματικής Κρίσης – Προκλήσεις και Προοπτικές»
  • (18:50) Δρ Καρρής Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος, Ιόνιο Παν/μιο, «Επίδραση κλιματικών συνθηκών στην ορνιθοπανίδα»
  • (19:10) Κορασίδης Μόσχος, πρώην γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, «Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στον πρωτογενή τομέα»
  • (19:30) Κιουτσούκης Ιωάννης, Αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Πατρών
  • (19:50) Δρ Λαμπρόπουλος Χάρης, Επίκ. Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης & Ανθρωπίνων Πόρων του Παν/μίου Πατρών και Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων «Περιβάλλον και Ανάπτυξη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος