FOLLOW US: facebook twitter

Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:

Μεγάλο βάρος στη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει δώσει η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της.

Συγκεκριμένα, από τους τελευταίους μήνες του 2019 μέχρι και σήμερα, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες, όπως συμβάσεις με κτηνίατρους και εταιρία περισυλλογής αδέσποτων, καθώς επίσης και στην ενεργοποίηση εθελοντών δημοτών. Τα προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος περιλαμβάνουν περισυλλογή, κτηνιατρική περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στείρωση, σίτιση και επανένταξη των ζώων στο περιβάλλον ή υιοθεσία από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Ο Δήμος επίσης έχει εξασφαλίσει το ποσό των 373.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για κατασκευή ιδιόκτητου δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Επίσης έχει καταθέσει τεχνικό δελτίο στο πρόγραμμα «Άργος» για εξοπλισμό και στειρώσεις. Η εταιρία Force K9 Dog Trainer απένειμε τιμητική πλακέτα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Αρβανίτη για την προσφορά του στη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η απονομή της πλακέτας έγινε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της πενταμελούς Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τη διαχείριση των αδέσποτων. Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανίτης τόνισε: «Η προστασία και φροντίδα των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Σ’ ένα Δήμο με διεθνή ταυτότητα και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αδέσποτα ζώα. Όμως είναι υποχρέωση και όλων των δημοτών να συμπεριφέρονται στα ζώα με σεβασμό και φροντίδα ώστε να πάψουμε κάποια στιγμή να έχουμε αδέσποτα στους δρόμους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος