FOLLOW US: facebook twitter

Δεύτερο σίριαλ με το αφορολόγητο ποσό

Ημερομηνία: 26-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το σίριαλ με την περικοπή ή όχι των συντάξεων θα ξαναζήσει η (νέα) κυβέρνηση με το αφορολόγητο ποσό. Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο προετοιμασίας του νέου Μεσοπρόθεσμου της περιόδου 2020-2023, το οποίο θα σταλεί εντός του Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως με τις συντάξεις έτσι και με το αφορολόγητο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που επιμελείται το νέο πλαίσιο, ενσωματώνει δύο σενάρια για το 2020, έτος κατά το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί το προνομοθετημένο μέτρο.

Στο σενάριο βάσης περιλαμβάνεται η μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες ενώ στο εναλλακτικό, που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απουσιάζει η περικοπή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν από το βασικό σενάριο οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης. Σε απόλυτα μεγέθη η χώρα θα γίνει πλουσιότερη το 2020, αφού το ΑΕΠ θα κινηθεί ανοδικά ξεπερνώντας τα 200 δισ. ευρώ από 195,924 δισ ευρώ το 2019. Το ίδιο θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια ώς το 2023. Η ανεργία θα ακολουθήσει καθοδική η τάση και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα κατέλθει στο 13,2% το 2023 από 18,2% φέτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος