FOLLOW US: facebook twitter

Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Νέες αιτήσεις μέχρι 29/4 για όσους είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα αίτηση ● Δεύτερη ευκαιρία και για τις δόσεις Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 που χάθηκαν.

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων έχουν χιλιάδες πληγέντες από την πανδημία που δεν πρόλαβαν τον Δεκέμβριο να εκμεταλλευτούν το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για φορολογούμενους, οι οποίοι, ενώ είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση του μηνός Δεκεμβρίου του 2020 και είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει μέχρι και 31.12.2020 όλες τις οφειλές τους (ληξιπρόθεσμες και μη), όπως διαπιστώθηκε:

■ Δεν είχαν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ ή στην αρμόδια ΔΟΥ.

■ Υπέβαλαν εκπρόθεσμα αίτηση επανένταξης στην αρμόδια ΔΟΥ, δηλαδή μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Έτσι, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην κανονικότητα των ρυθμίσεων, δηλαδή να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης.

Με νέα εγκύκλιο η ΑΑΔΕ παρέχει δεύτερη ευκαιρία στους συγκεκριμένους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις δόσεις του διαστήματος Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 που χάθηκαν, οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της κάθε ρύθμισης ως υπεράριθμες. Με αυτόν τον τρόπο ωφελημένο βγαίνει και το Δημόσιο που λόγω των πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας οι ανάγκες για έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος