FOLLOW US: facebook twitter

Δεύτερες σκέψεις για τα πρωτόκολλα στα σχολεία;

Ημερομηνία: 23-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Υπό αίρεση ενδέχεται να βρεθεί σύντομα το μέτρο για το κλείσιμο της τάξης εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, το οποίο έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις.

Το φθινόπωρο μπήκε, ο καιρός σταδιακά θα αλλάζει και τα πρώτα στοιχεία από την ενδεχόμενη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα από το άνοιγμα των σχολείων θα αρχίσουν να γίνονται ορατά.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέτρα που εφαρμόζονται στις εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας και έχουν συγκεντρώσει πολλά πυρά και αντιδράσεις παραμένουν υπό επανεξέταση και δεν αποκλείεται ορισμένα από αυτά να αλλάξουν.

Αυτό ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς  ο οποίος δήλωσε ότι είναι υπό σκέψη τα πρωτόκολλα και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ειδικότερα, σημείωσε ότι το περιβόητο μέτρο «50+1» βρίσκεται στο μικροσκόπιο. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό του υπουργείο Παιδείας προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα τάξης θα πρέπει να μολυνθούν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές.

Το συγκεκριμένο μέτρο, άλλωστε, είναι εκείνο που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες αντιδράσεις με κόμματα και εκπαιδευτικούς να κατηγορούν την Νίκη Κεραμέως ότι μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης, ενώ η ευθύνη πέφτει ακέραια πάνω στους γονείς οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν εάν θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο σε περίπτωση κρούσματος ή εάν θα τα κρατάνε σπίτι, αλλά τα παιδιά θα παίρνουν απουσίες.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού χαρακτήρισε ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και προειδοποίησε ότι «όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο του 50+1, θα έχουν πραγματικά νοσήσει πάνω από το 80% των μαθητών στην τάξη».

Όπως σημείωσε σε άλλες χώρες τα τεστ στους μαθητές γίνονται ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες έτσι ώστε όταν εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού η ιχνηλάτηση να είναι άμεση.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος