FOLLOW US: facebook twitter

ΔΕΥΑ Πύργου: Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού φρεατίων απορροής υδάτων

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
-Μείωση κατά 50% στο ειδικό τέλος Ερυμάνθου

 

Σε καθαρισμούς των φρεατίων απορροής υδάτων προχωρά η ΔΕΥΑ Πύργου, εντός της πόλης αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες, στο πλαίσιο των συντηρήσεων οι οποίες υλοποιούνται κάθε χρόνο. Στόχος των εργασιών συντήρηση είναι η άρτια απορροή των υδάτων καθώς σταδιακά οδεύουμε προς τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου.
Βαρύτητα σε πρώτη φάση έχει δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές που αναμένεται να
δεχτούν μεγαλύτερη πίεση αλλά και στην πόλη του Πύργου, ενώ οι εργασίες
καθαρισμού και συντήρησης φρεατίων θα συνεχιστούν εντός των ημερών σε όλο το εύρος του δήμου.

Μείωση των τελών

Μειωμένο κατά 50% είναι πλέον το ανταποδοτικό τέλος Ερυμάνθου, στους λογαριασμούς που ήδη έχουν εκδοθεί από την ΔΕΥΑ Πύργου. Το τέλος Ερυμάνθου  πλέον ανέρχεται σε 1,50 € ανά μήνα, συνεπώς οι καταναλωτές στην πόλη του Πύργου που λαμβάνουν τρίμηνους λογαριασμούς αντί για 9 € τέλος Ερυμάνθου καλούνται να πληρώσουν 4,50 € ενώ αντίστοιχα στις Τοπικές Κοινότητες που λαμβάνουν εξαμηνιαίους λογαριασμούς, μέχρι πρότινος το ειδικό τέλος ήταν 18€ ενώ εφ’ εξής θα είναι 9 €.

«Οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν τη μείωση στο ειδικό τέλος στους λογαριασμούς που έχουν ήδη εκδοθεί. Ήταν μία δέσμευση του σημερινού Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου αλλά και της δημοτικής Αρχής που γίνεται πράξη. Σε ένα χρόνο το τέλος Ερυμάνθου δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές του δήμου Πύργου, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί. Παράλληλα οφείλουμε να επισημάνουμε, καθώς ακούγονται διάφορα κατά καιρούς, ότι δεν υπάρχει και καμία απολύτως αύξηση στα τιμολόγια μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη περιοχή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος