FOLLOW US: facebook twitter

ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: Κατεβαίνουν οι διακόπτες του νερού στους μεγάλους οφειλέτες

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πάνω από 1,4 εκ ευρώ είναι τα ανείσπρακτα τέλη δημοτών προς την ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία ταυτόχρονα οφείλει πάνω από 1 εκ. ευρώ σε τρίτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες  ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της επιχείρησης Νίκο Μαρούντα. Μάλιστα ο κ. Γεωργιόπουλος προανήγγειλε τη λύση του διαχειριστικού ελέγχου, για να διαπιστωθεί πώς προέκυψαν οι μεγάλες αυτές οφειλές.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή έκρινε ότι η ΔΕΥΑ είχε πρόβλημα διαχείρισης γι αυτό και επελέγη ο Νίκος Μαρούντας, που έχει γνώσεις και εμπειρία για να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο.

«Δύσκολο, όπως φανερώνει η παραβολή κάποιων αριθμών, καθώς η ΔΕΥΑ οφείλει προς διάφορες πλευρές πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα έχει ανείσπραχτα έσοδα, από τέλη που πληρώνουν οι πολίτες, πάνω από 1.400.000 ευρώ. Αυτή η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι διαχειρίσιμη, αν κάποιος δεν βάλει ένα σοβαρό, κοστολογημένο και μετρημένο πρόγραμμα για να μπορέσει η ΔΕΥΑ τα επόμενα χρόνια να εξυγιανθεί. Δεν θέλουμε κανένα κυνήγι μαγισσών, ούτε να αναζητήσουμε ευθύνες. Όμως, ένας διαχειριστικός έλεγχος για το πώς βρεθήκαμε σ’ αυτό το σημείο και ποια ακριβώς μέτρα πρέπει να λάβουμε για να ανατάξουμε και να εξυγιάνουμε την ΔΕΥΑ είναι πλέον απαραίτητος.»

Παράλληλα ο δήμαρχος τόνισε ότι σε λίγες μέρες ο Διαβαθμιδικός θα αναζητήσει και δικαστικά ακόμη τα χρήματά του και θέλουν να δουν γιατί δεν πληρωνόταν τόσα χρόνια ο Διαβαθμιδικός, ενώ η ΔΕΗ πιέζει να κατεβάσει διακόπτες και οι προμηθευτές ζητούν τα χρήματά τους. Γι αυτό και πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες και να αρχίσει η καταβολή των οφειλών και για τους μεγάλους οφειλέτες θα πάρουν άμεσα μέτρα και θα κατέβουν οι διακόπτες του νερού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  τόνισε ότι από τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων αποδεικνύεται ότι δεν έγινε καμία ορθολογική διαχείριση και καμία σοβαρή προσπάθεια την τελευταία πενταετία «με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις υπέρογκες οφειλές αλλά και να ανεβαίνει διαρκώς το χρέος των πελατών προς την εταιρία μας κάθε χρόνο. Το παράδοξο, μάλιστα, είναι ότι, εκτός από δημότες που έχουν αδυναμία πληρωμής, χρωστάνε και επιχειρήσεις που είναι αρκετά βιώσιμες

Καταλήγοντας τόνισε ότι ως έσχατο μέτρο, το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο την διακοπή παροχών ύδρευσης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ξεκινώντας από αυτούς που οφείλουν τα περισσότερα. Επίσης όσοι δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά θα αποστέλλονται στη ΔΟΥ Πύργου. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς την ΔΕΥΑ και  κάλεσε τους δημότες να φροντίσουν την διευθέτηση τους άμεσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος