FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση για όριο 300 μεταναστών στη Μυρσίνη από τον υπ. Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκη προς τον Μ. Κατρίνη

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Στα 17 τα κρούσματα covid, διέφυγαν 20 προς άγνωστη κατεύθυνση

Τον αριθμό των 300 ατόμων έθεσε ως ανώτατο όριο για τη δομή μεταναστών στη Μυρσίνη ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δεσμευόμενος ότι δεν θα υπάρξει ποτέ υπέρβασή του, παρά μόνο ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Επίσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Χίο - Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου, Νέα Δημοκρατία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι από την έναρξη λειτουργίας της δομής μέχρι σήμερα έχουν τηρηθεί απαρέγκλιτα τα όρια που συμφωνήθηκαν, τόσο ως προς τη χωρητικότητα, όσο και ωςπρος τις  εθνικότητες των πολιτών τρίτων χωρών που φιλοξενούνται.

«Στοδιάστημααυτό,υφίσταταιδιαρκήςκινητικότητατουφιλοξενούμενουπληθυσμού, χωρίς ναυπάρξειποτέυπέρβασητουανώτατουορίουτων 300 ατόμων», τόνισε και πρόθεσεόι το τελευταίο διάστημα απαιτήθηκαν οικιστικές παρεμβάσεις εξαιτίας αυτής της κινητικότητα και προκειμένου οι συνθήκες διαμονής να καθίστανται συμβατές με τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

«Στη δομή διαμένουν οικογένειες μικρότερες σε αριθμό ατόμων σε σχέση με το παρελθόν και προκειμένου να καλυφθούν οι ειδικότερες ανάγκες στέγασης τους, υπό κοινή στέγη, δημιουργούνται νέοι διακριτοί χώροι, κατάλληλα όμως διαμορφωμένοι. Το γεγονός αυτό δεν σχετίζεται ούτε ανατρέπει τον εξαρχής ορισμένο ανώτατο αριθμό των φιλοξενούμενων στη δομή, ο οποίος παραμένει στα 300 άτομα, ενώ μιλάμε καθαρά για μια ποιοτική αναβάθμιση», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

Στα 17 τα κρούσματα, το ΄σκασαν 20!

Όσον αφορά τους πρόσφατα μεταφερθέντες μετανάστες από την Καλαμάτα στη δομή, θετικοί σε κορονοϊό είναι συνολικά 17. Προχθές το βράδυ κατάφεραν να διαφύγουν περίπου 20 άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ με κορονοϊό, πιθανότατα διά θαλάσσης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να αναζήτησαν πλωτό μέσο διαφυγής για Ιταλία, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τα κατάλληλα πρόσωπα. ΟΙ έρευνες από την Αστυνομία και το Λιμενικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα τεστ κορονοϊού θα συνεχιστούν και σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος