FOLLOW US: facebook twitter

Θετική η πρώτη συνεργασία του Δ.Σ της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας με εκπροσώπους του δήμου Ήλιδας – Δέσμευση για αποκατάσταση των άμεσων κτιριακών προβλημάτων

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:

Μια σημαντική αρχή προκειμένου να  δρομολογηθούν λύσεις για τα χρόνια προβλήματα της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας που αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο μετά το πέρασμα του Ιανού, έγινε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αναγνωστήριο μεταξύ του Δ.Σ της Βιβλιοθήκης και εκπροσώπων του δήμου Ήλιδας. Η συνάντηση φαίνεται να είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής έδειξαν καλή διάθεση συνεργασίας και δεσμεύτηκαν ότι ο δήμος Ήλιδας τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση άμεσων κτιριακών προβλημάτων που επείγουν, ενώ παράλληλα προωθούνται μελέτες για την συνολικά αποκατάσταση του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της προέδρου του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας», στην συσκεψη εκτός από την πρόεδρο κ. Α.  Μοσχόβου, συμμετείχαν ακόμα τα υπόλοιπα μέλκη του ΔΣ ( κ. Ξουρής, κ.Σκάβδη, κ. Ράλλης) και εκπρόσωποι του Δήμου (κ.Μπακέλλας, κ. Παναγιωτάρας, κ. Φουντάς) με σκοπό την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών της Π.Β.Α και την ενημέρωση για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που αφορούν στην Π.Β.Α.

Αρχικά πήραν το λόγο τα μέλη του Δ.Σ και εξέθεσαν τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπου μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

– Άμεσες παρεμβάσεις στην ταράτσα του κτηρίου για την αποφυγή εισροής υδάτων στο χώρο του Αναγνωστηρίου της Π.Β.Α.

– Διάθεση καθαρίστριας για τον καθαρισμό όλου του κτηρίου.

– Ευπρέπεια στους χώρους του υπογείου, ιδιαίτερα στο W.C και προώθηση ολοκλήρωσης 2ου W.C

– Ευπρεπισμός και αξιοποίηση για δραστηριότητες της αίθουσας του ισογείου με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.

– Ευπρεπισμός της βεράντας και φροντίδα της με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.

– Συντήρηση του εξοπλισμού της Π.Β.Α (θερμαντικά σώματα, Η/Υ).

– Κάλυψη της Βιβλιοθήκης με βιβλιοθηκονόμο.

Ακολούθησε η αναφορά θεμάτων που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:

– Εκπροσώπηση της Π.Β.Α. στον «ΗΛΕΙΟ»

– Ανακαίνιση του κτηρίου της Π.Β.Α– Στάδιο που βρίσκονται οι μελέτες.

– Πρόβλεψη για αερισμό αίθουσας Αναγνωστηρίου και δημιουργία αναγκαίων χώρων στο ισόγειο και 1ο όροφο (W.C)

– Αξιοποίηση χώρων του υπογείου από το Δ.Σ κατά τις υποδείξεις του κληροδότου.

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας. Ο αντιδήμαρχος τεχνικων υπηρεσιών κ. Θ.  Φουντάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης με μόνωση της εισροής υδάτων στο Αναγνωστήριο από την ταράτσα, ώστε να προστατευτούν τα βιβλία και ο πνευματικός πλούτος της Βιβλιοθήκης. Ενημέρωσε για τη δρομολόγηση από τη Δημοτική αρχή μελετών για την ανακαίνιση του κτηρίου , το στάδιο που βρίσκονται οι μελέτες, και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη κάποιων ελλείψεων του κτηρίου, χωρίς να επηρεαστεί η αρχιτεκτονική του, όπως πρόβλεψη για ανθρώπους με προβλήματα στην κίνηση κλπ.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος” κ. Γ. Μπακέλλας αναφέρθηκε στην άσχημη αισθητικά εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο και ιδιαίτερα το Αναγνωστήριο καθώς και στις επικείμενες οκτάμηνες προσλήψεις και υποσχέθηκε καθαρίστρια για κάποιες μέρες και βιβλιοθηκονόμο.

Επί πλέον οι κ.κ .Μπακέλλας και Φουντάς συμφώνησαν να συνεργαστούν για τον άμεσο ευπρεπισμό και ελαιοχρωματισμό της αίθουσας του ισογείου, ώστε να αποτελέσει χώρο δραστηριοτήτων της Π.Β.Α., καθώς και στον ευπρεπισμό όποιου άλλου χώρου κριθεί αναγκαίο.

Τέλος. ο κ. Δ.  Παναγιωτάρας  δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθαριότητας στην ευπρέπεια των εξωτερικών χώρων της Π.Β.Α (βεράντα), καθώς και στη συντήρηση του εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης.

Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του δήμου Ήλιδας, η πρόεδρος του σωματείου της Βιβλιοθήκης τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τη συνεργασία τους και τη διάθεσή τους να σκύψουν πάνω στα χρόνια προβλήματα της Π.Β.Α και δήλωσε:

“Ως Δ.Σ θεωρούμε ότι έγινε μια σημαντική αρχή (η υλοποίηση των υπεσχημένων θα το αποδείξει) και ευχόμαστε να υπάρξει στο διηνεκές η συνεργατική αυτή διάθεση.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος