FOLLOW US: facebook twitter

Δεσμεύσεις για την αξιοποίηση του Κούβελου – Παρουσία του Δημάρχου Πύργου η ανοιχτή γενική συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:

Η εγκατάλειψη του αθλητικού- πολιτιστικού κέντρου στον Κούβελο αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς, τέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Πύργου, παρουσία του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και στελεχών της δημοτικής αρχής, αλλά και κατοίκων.

Στη διάρκεια της, επισημάνθηκε η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, η ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων αλλά και η αξιοποίηση του αθλητικού- πολιτιστικού κέντρου που έχει εγκαταλειφθεί και λεηλατηθεί, με τον Δήμαρχο να υποστηρίζει πως θα ξεκινήσουν άμεσα έργα εξυγίανσης σε ολόκληρη την γειτονιά αλλά και αναμόρφωσης του κτιρίου ώστε να λειτουργήσει. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορούν να ανασχεθούν τα ελλείμματα ενδιαφέροντος πάνω από 30 χρόνια σε αυτή την περιοχή μέσα σε ένα τρίμηνο. Όμως έχουμε μία αξιοπιστία, μας πιστεύουν οι πολίτες, ελπίζουν σε εμάς γιατί δείχνουμε και την γνώση των προβλημάτων αλλά και την αγωνία να τα λύσουμε» ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Λύσεις στα αιτήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, πως θα προσπαθήσουν να δώσουν επισημαίνοντας πως έχουν σχέδιο για την υποβαθμισμένη αυτή περιοχή δρομολογώντας ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης όπως ο φωτισμός και η βατότητα των δρόμων. «Είναι βέβαιο ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν απαξιωθεί τα πάντα, υπάρχουν γι’ αυτό ευθύνες γιατί ότι έγινε έγινε αποσπασματικά χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο χωρίς πρόγραμμα και κυρίως χωρίς βούληση αυτά τα κτίρια που υπάρχουν εδώ να αξιοποιηθούν. Υπάρχει δίπλα ακριβώς από αυτό το κτίριο το κλειστό το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σωματεία της πόλης, να γίνουν αγώνες, προπονήσεις και διάφορες άλλες δράσεις αλλά επί χρόνια παραμένει κλειστό. Στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 έχουμε συμπεριλάβει αρκετά κονδύλια για την αποκατάσταση και την λειτουργική αξιοποίηση και του κλειστού και του πολιτιστικού κέντρου».

«Υπάρχουν καλές υποδομές που μπορούν να βελτιωθούν»

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία του Κούβελου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Βασίλης Φάμελος επισημαίνοντας πως αν στηριχθεί από την δημοτική αρχή, ολόκληρη η περιοχή μπορεί να βελτιωθεί καθώς έχει πολύ καλές υποδομές. «Έγινε ένας σχεδιασμός ώστε να γίνουν έργα οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας αλλά και φύλαξης του πολιτιστικού κέντρου ώστε μελλοντικά να αξιοποιηθεί» είπε ενώ ο αντιπρόεδρος Σπύρος Σιδηροκαστρίτης πρόσθεσε ότι αυτό που ζητούν με την ανοιχτή αυτή συνέλευση είναι την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών. «Το σύννεφο αδιαφορίας που υπάρχει πρέπει να σπάσει. Νομίζω είναι οι κατάλληλες συνθήκες γιατί αν δεν αγαπήσουμε εμείς την πόλη μας κανείς δε θα το κάνει. Ευχόμαστε ο χώρος αυτός να ξαναγίνει ζωντανός και να δώσουμε στη νέα γενιά προοπτική να μπορεί να παίξει, να αθληθεί φεύγοντας από την απάθεια και την εσωστρέφεια που μας έχει οδηγήσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος