FOLLOW US: facebook twitter

Ντέρμπυ σε έξι δήμους στο β’ γύρο: Ψήφισαν για Δήμαρχο οι έξι στους δέκα πολίτες-Ανατροπή τελευταία στιγμή στο δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 28-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Στις κάλπες θα προσέλθουν για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι δημότες έξι τελικά δήμων της Ηλείας-  μετά την ανατροπή στην Ήλιδα-  που δεν κατάφεραν να εκλέξουν Δήμαρχο με την πρώτη. Η αναμέτρηση λοιπόν στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος  στον Πύργο, έχοντας ισχυρό προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων (27,78%) θα αναμετρηθεί με τον Κώστα Νικολούτσο (17,08%) που πέρασε στο δεύτερο γύρο του Πύργου με διαφορά περίπου 300 ψηφοδελτίων από τον τρίτο Στάθη Καννή (15,96%) και τον τέταρτο Αντώνη Καράμπελα (15,49%) με την διαφορά των δυο τελευταίων να μετρά μόλις 5-6 ψηφοδέλτια!

Στο Δήμο Ήλιδας, και ενώ όλα έδειχναν πως το αποτέλεσμα είχε κριθεί και ο Γιάννης Λυμπέρης, βγαίνει Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, τα επίσημα αποτελέσματα στο 100% της ενσωμάτωσης, οδηγεί τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στο δεύτερο γύρο. Με πραγματικά οριακό αποτέλεσμα, 49,79% ο Γιάννης Λυμπέρης, «χάνει» τη νίκη που πανηγύρισε το βράδυ των εκλογών του α΄ γύρου και πηγαίνει με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο (40,03%) σε νέα αναμέτρηση, που διαφαίνεται πραγματικά ιδιαίτερα σκληρή.

Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ο Γιάννης Λέντζας συγκέντρωσε 40,9% και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Διονύση Μάλιαρη (25%) σε μια μάχη που προμηνύεται ντέρμπι ενώ και στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο δεύτερο γύρο μεταξύ Σάκη Μπαλιούκου (49,73%) και Τάκη Δημητρουλόπουλο (45,48%) για πολύ λιγότερο από 0,27 της μονάδας!

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Γιώργος Γεωργιόπουλος (41,95%) θα βρεθεί στο β’ γύρο με το νυν Δήμαρχο Θύμιο Κοτζά (29,37%) ενώ και στο Δήμο Πηνειού η αναμέτρηση προβλέπεται  σκληρή μεταξύ του Διονύση Γεωργόπουλου (36,5%) και του Ανδρέα Μαρίνου 33,2%).

Ένας τελικά Δήμος εξέλεξε Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και είναι ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος που θριάμβευσε στη Ζαχάρω, κάνοντας … περίπατο με 76,5% αφήνοντας τον Χρήστο Γιαννόπουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δεύτερη θέση, παρότι βγήκε ενισχυμένος με 23,5%.

Και στους εφτά Δήμους της Ηλείας η αποχή κυμάνθηκε από το 38-45% με την υψηλότερη στους Δήμους Πύργου και Ανδρίτσαινας Κρεστένων (45%).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος