FOLLOW US: facebook twitter

Δεν υπάρχει απόφαση Δημοτική Αρχής για κλείσιμο παιδικών σταθμών

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Όσον αφορά τη διακίνηση της επικοινωνιακής αναστολής λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ο Δήμος Πύργου διευκρινίζει τα εξής:

-Δεν πρόκειται για απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει κανέναν παιδικό σταθμό.

-Καλύπτονται όλες οι ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών, και

-Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του.

Όπως έχει αναφερθεί και στο εγγύς παρελθόν, το μισθωτήριο των κτιρίων, του Β και Γ,  παιδικών σταθμών έχουν ήδη λήξει και αυτοδίκαια παρατάθηκαν για έναν χρόνο, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιθυμούν να καλύψουν τις δαπάνες εργασιών, απαραίτητων στη συμμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. 99/2017 για την καταλληλότητα της χρήσης τους ως Παιδικοί Σταθμοί.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες εξεύρεσης χώρου νέου κτιρίου, δεν βρέθηκε κτίριο που να πληροί τις προϋποθέσεις και  η υφιστάμενη κατάσταση χρήσης γης δεν επιτρέπει την ανέγερση Παιδικών Σταθμών εντός του αστικού ιστού.

Η Δημοτική Αρχή δραστηριοποιείται εντόνως για την ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ που θα δώσει λύσεις και σ’ αυτό το πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που προϋπάρχει τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα…

Είναι λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό απ’ όσους έχουν υπάρξει σε θέσεις ευθύνης και δεν έπραξαν τίποτα για την επίλυση του προβλήματος, να επιρρίπτουν ευθύνες σήμερα.

Ενημερώνουμε, για άλλη μια φορά, πως ο Δήμος Πύργου πραγματοποιεί με εντατικούς ρυθμούς, εργασίες αποκατάστασης και επιδιόρθωσης στον ιδιόκτητο Παιδικό σταθμό «Λιούρδειο». Εργασίες που δεν είχαν γίνει για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, με σκοπό την αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη διαμονή των παιδιών.

Μετά το τέλος των εργασιών στον Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό, οι τρείς ιδιόκτητοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου, θα μπορούν να φιλοξενούν περί τα 120 παιδιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικρών μας φιλοξενούμενων.

Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  στις ανωτέρω δομές ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ την εργασία τους στους διαμορφωμένους κατάλληλα ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς στον Πύργο, το Καράτουλα και το Επιτάλιο, καλύπτοντας πλήρως τις παιδαγωγικές ανάγκες.

Επίσης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου θα λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της πυρασφάλειας των ιδιόκτητων κτιρίων των παιδικών σταθμών προκειμένου να προσαρμοστούν οι δομές παιδικής πρόνοιας στις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 99/2017, εργασίες απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ως Δημοτική Αρχή, αγωνιζόμαστε διαρκώς να λύσουμε αναρίθμητες παραλείψεις, αστοχίες, αδιαφορίες, παρελθόντων χρόνων που ταλανίζουν τον Δήμο μας μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος