FOLLOW US: facebook twitter

“Δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης”…: Σύσκεψη στην Αμαλιάδα και νέα συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές

Ημερομηνία: 04-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες συζητήθηκε το θέμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας στη σύσκεψη που συγκάλεσαν το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμος Ήλιδας και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης. Παρόντες και προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μα κυρίως οι βουλευτές του νομού και δη οι τρεις που εκπροσωπούν την κυβέρνηση.
Η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, θέτοντας ξεκάθαρα την αναγκαιότητα της κάλυψης των αυξημένων απαιτήσεων που υπάρχουν. Το θέμα των μεθοδεύσεων και της υποβάθμισης για να κλείσει το νοσοκομείο τέθηκε και πάλι στο τραπέζι, βάλλοντας κυρίως προς την 6ης ΥΠΕ. Ωστόσο ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Γιάννης Χουζούρης που εκπροσώπησε τη διοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης ή αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας και στάθηκε στον προγραμματισμό που έχει γίνει για στελέχωση με δύο γιατρούς, ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου, αλλά και ενός επικουρικού χειρουργού. Από την άλλη έθεσε ως αντεπιχείρημα στα όσα ακούγονται περί υποβάθμισης την αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, που μόνο υποβάθμιση και μεθόδευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αναφορά στο σχέδιο που καταρτίζεται κατόπιν επεξεργασίας από τις ιατρικές επιτροπών των νοσοκομείων Πύργου κια Αμαλιάδας, για την ασφαλή εφημέρευση των δύο μονάδων. Σχέδιο που θα παρουσιαστεί στο συντονιστικό όργανο που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη για να εξεταστούν τα δεδομένα που υπάρχουν.

Το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας θα τεθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα με την συμμετοχή των τριών κυβερνητικών βουλευτών.

Οι τοποθετήσεις των φορέων

Οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων επέμειναν πως το νοσοκομείο από τη στιγμή που δεν εφημερεύει έχει κλείσει στην ουσία, όμως κανένας δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος  για την τυπική πράξη. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης τόνισε πως αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι για το κλείσιμο του νοσοκομείου. Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος επισήμανε πως έχουν μείνει μόνο οι υποσχέσεις και η Αμαλιάδα θα είναι ανυποχώρητη μέχρι να δουν όλοι πως το νοσοκομείο αναβαθμίζεται. Την θέση των εργαζομένων μετέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτηρόπουλος που έκανε λόγο για βασανιστικό θάνατο και πόλεμο με τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, ενώ ο πρόεδρος των γιατρών κ. Σδούγας υποστήριξε και αυτός πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας τα τελευταία χρόνια, πιέζεται για να κλείσει, ενώ είναι αναγκαίο να λειτουργούν και τα δύο νοσοκομεία.  Τη συμβολή της ομογένειας επικαλέστηκε ο πρώην δήμαρχος και ιατρός του νοσοκομείου Γιάννης Λυμπέρης στον αγώνα για την διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κολόσακας δήλωσε υπέρ των όποιων κινητοποιήσεων αποφασιστούν για την διάσωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αντίθετος με την άποψη περί σχεδίου υποβάθμισης εμφανίστηκε ο κ. Σμέρος από την ελάσσονα μειοψηφία. Αιχμηρός κατά της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας υπήρξε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ηλείας κ. Δ.  Θεοδωρόπουλος.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή τους έκαναν λόγο για στασιμότητα στην ανάπτυξη του νοσοκομείου (Κ. Τζαβάρας) και πολιτική κατεύθυνση κλεισίματος του νοσοκομείου (Γ. Κουτσούκος). Σταθεροί στις απόψεις τους περί του αντιθέτου ήταν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, που μετά τη σύσκεψη της Τρίτης με τον υπουργό Υγείας  θα δοθούν όπως ανέφεραν,  απαντήσεις για όλα όσα τέθηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος