FOLLOW US: facebook twitter

Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις χηρείας λόγω ηλικιακού ορίου

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πολύ πριν από τον Μάιο, που είναι η χρονική στιγμή της περικοπής, η κυβέρνηση θα έχει νομοθετήσει και δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων χηρείας λόγω του ηλικιακού ορίου των 55 ετών, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Όπως είπε, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Σε δηλώσεις ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στα λάθη που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Eπισήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν, όπως προβλέπει ο νόμος, οι διαφορές που προέκυψαν, λόγω ελλιπών στοιχείων και λανθασμένων εγγραφών στα τηρούμενα αρχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όσον αφορά τα διεκδικούμενα αναδρομικά «έναντι μνημονιακών περικοπών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ», ο Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την τελική κρίση του ΣτΕ.«Δεν είμαστε εμείς που κόψαμε αυτά τα χρήματα (63 δισ. ευρώ) από τους συνταξιούχους. Πρόσθεσε δε ότι μόνο η τωρινή κυβέρνηση είναι εκείνη που κατέβαλε και θα καταβάλει, στον βαθμό που ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέπει, ποσά που βελτιώνουν τις απώλειες του παρελθόντος.

Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τις επικουρικές συντάξεις των 16.500 συνταξιούχων της ΕΤΕ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 15 μήνες. «Άνοιξε ένας διάλογος που μπορεί να φέρει λύση» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος