FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται το ΤΕΙ για πολιτικό ή διοικητικό ανταγωνισμό»

Ημερομηνία: 24-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-papadopoulos

Παρέμβαση από το Σύλλογο Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου

Την παρέμβαση του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ στον Πύργο, προκάλεσαν τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά στις δηλώσεις της αναπλ. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με την δημόσια δέσμευση της για επαναφορά του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα που βρίσκεται σε καθεστώς μεταβατικότητας. Ταυτόχρονα όμως, θέτουν και μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη βιωσιμότητα του τμήματος και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του και παραμένουν άλυτα.

Όπως επισημαίνει, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παπαδόπουλος, στα τρία χρόνια φοίτησης του στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων που εδρεύει στον Πύργο, ουδέποτε μίλησε κανένας για τα προβλήματα των φοιτητών έμπρακτα. «Έχουν συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο οι σπουδές μας; Έχουν προβλεφθεί επαγγελματικά δικαιώματα για τους μελλοντικούς απόφοιτους του τμήματος; Υπάρχει κατάλληλη υποστηρικτική υποδομή για τη διεξαγωγή εργαστηριακών μαθημάτων; Απολύτως κανένας!

Έχει μείνει ένα τμήμα στην τύχη του χωρίς ποτέ οι διοικούντες να έχουν τοποθετηθεί ρητά για τη βιωσιμότητά του. Πότε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα κλείσει την ανεπάρκεια της μόνιμης διδακτικής και γραμματειακής υποστήριξης; Μέχρι πότε θα έχουμε ως καθηγητές, Πανεπιστημιακούς Υπότροφους και εργαστηριακούς συνεργάτες που θα είναι στην αίθουσα διδασκαλίας, στην βιβλιοθήκη και στην γραμματεία του τμήματος; Πως δηλώνουν μερικοί ότι είναι υγιές το τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ αφού γνωρίζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει μέσα του και γύρω του; Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν από τους ιθύνοντες που έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Γιατί εν μέσω εξεταστικής οι 400 φοιτητές του τμήματος βρίσκονται ως ακροατές μιας απλής  φημολογίας μη τεκμηριωμένης».

«Ας αποφασίσουν τι θέλουν!»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου, καλεί τους τοπικούς φορείς του Πύργου, να αποφασίσουν, πως θέλουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη. «Μια τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα εξυπηρετεί μόνο οικονομικούς σκοπούς ή μια σοβαρή τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο ο Πύργος να αποκτήσει βιώσιμη ακαδημαϊκή ταυτότητα. Γνωρίζοντας την ιστορία των τμημάτων του Πύργου το σημερινό ΔΟΕΠ&ΤΜ στηρίχθηκε στην επιστημονική αρτιότητα των προηγούμενων τμημάτων (Μουσειολογίας- Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων όπου αυτός είναι ο τίτλος του και όχι μόνο Μουσειολογία και το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ). Αντί όλοι να προσπαθήσουν, τοπικοί φορείς και διοίκηση του Τει Δυτικής Ελλάδας να αναπτύξουν την δυναμική της πρότερης επιστημονικής συγκρότησης αναλώνονται σε δρομολόγια Πύργου –Πάτρας που ουσιαστικά δεν θα πρέπει να υφίστανται.

Επιπρόσθετα στο ΤΕΙ Πύργου πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις δίχως τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου των Σπουδαστών. Ουδέποτε έχουμε κληθεί να ενισχύσουμε με την παρουσία μας την οποιαδήποτε επαφή με φορείς. Είναι δυνατόν να μιλάς για φοιτητές εν απουσία του Συλλογικού τους Οργάνου;» και καταλήγει λέγοντας πως «το εκπαιδευτικό ίδρυμα του Πύργου έχει ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή με τεράστιο πολιτιστικό πλούτο. Ας αφήσουν λοιπόν τις ποσοστώσεις εντυπωσιασμού για τις κατευθύνσεις. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείται το ΤΕΙ ως μια μορφή πολιτικού ή διοικητικού ανταγωνισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος