FOLLOW US: facebook twitter

Μαγειρεύοντας με τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο: Τούρτα Black Forest

Ημερομηνία: 18-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο executive chef Κυριάκος Ντελόπουλος και ο συνεργάτης του pastry chef Κωνσταντίνος Μαλτέζος παρουσιάζουν ένα πολύ αγαπημένο τους γλυκό, το Black Forest, ένα γλυκό που ξυπνά τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις…

Υλικά

Για το πατεσπάνι:

200 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη

5 αυγά

1 κ.γ βανίλια

120 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

30 κακάο

1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

Για την κρέμα:

1 κιλό κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. κρέμα γάλακτος για ντεκόρ

200 γρ. κρύα κρέμα σε σκόνη

1 πρέζα βανίλια

Θα χρειαστούμε ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο και μια κουβερτούρα συσκευασία.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε μαζί με την βανίλια μέσα και ανακατεύουμε όλα μαζί με μια μαρίζ. Αλευρώνουμε 2 φόρμες 25 εκ. και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Εφ’ όσον έχουμε βάλει το σιρόπι να βράσει, ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 100 γρ. νερό, 200 γρ. κρύα κρέμα. Αφού έχει σφίξει αφαιρούμε από τον κάδο και χτυπάμε τη σαντιγύ μας (μέχρι να σφίξει και αυτή) και τα κάνουμε όλα μαζί ένα με την κρύα κρέμα, με μια μαρίζ. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο σιρόπι από το βαζάκι του γλυκού του κουταλιού και το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε φτιάξει μαζί με λίγα βύσσινα. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε επίσης λίγο σιρόπι από το βαζάκι του βύσσινου και εκεί, προσέχοντας να μην πέσει βύσσινο μέσα.

Ύστερα, σε ένα τσέρκι ή ένα πιρέξ κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία φύλλα με ένα μαχαίρι και με το ολοκληρωμένο σιρόπι που έχουμε φτιάξει, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και εφόσον έχει κρυώσει το παντεσπάνι και το έχουμε βγάλει από το φούρνο, σιροπιάζουμε το παντεσπάνι. Μετά ρίχνουμε την κρέμα μας απλώνοντας με μια παλέτα και βάζουμε δεύτερο φύλλο παντεσπάνι από πάνω. Σιροπιάζουμε ξανά. Το ίδιο κάνουμε πάλι με την κρέμα και κλείνουμε με μια στρώση σαντιγύς από πάνω. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε σαντιγύ και κάνουμε ροζέτες από πάνω. Για ντεκόρ βάζουμε σε κάθε ροζέτα από ένα βύσσινο και με την κουβερτούρα μας παίρνουμε ένα τσέρκι μικρό και την ”τραβάμε” στην επιφάνεια της για να φτιάξουμε κανέλες και να τις βάλουμε από πάνω.

Λίγα λόγια για τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο

“Πριν κάποια χρόνια η μαγειρική στην ζωή μου δεν υπήρχε ούτε και στο μυαλό μου. Τώρα είναι η ζωή μου, η αναπνοή μου, χωρίς αυτήν δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι όλα μου τα συναισθήματα! Οκτώ χρόνια εμπειρίας – δουλειάς σε διαφορά νησιά Σαντορίνη, Θάσο, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κέρκυρα κά, Αγγλία στο Macclesfield όπου ανέλαβα για πρώτη φορά σαν σεφ, αργότερα στην Κύπρο σε Λευκωσία, Αγία Νάπα, Λεμεσό για 2 χρόνια και σήμερα είμαι Executive Chef της εταιρίας PT Ηotelia με 8 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Αίγιο, Θεσσαλονίκη, ΠορταριάΝαύπακτο.”

Facebook: kuriakos.ntelopoulos

Facebook: kyriakosntelopouloschef

Instagram: kuriakos ntelopoulos

Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας.. την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία… Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς… Βήμα βήμα και με δουλειά σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα πήρα βάσεις και τώρα μένει φαντασία και πολύ μέλλον με συνεργασία με τους καλύτερους..”
Instagram: kostas__maltezos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος