FOLLOW US: facebook twitter

K. Δελέγκος: «Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο μας ότι είμαστε εδώ-Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά»

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο προπονητής του Κοροίβου μίλησε στην «Πρωινή» για την μεγάλη νίκη επί του Χ. Τρικούπη και τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α2

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Ο Κόροιβος εξέπληξε με την εμφάνισή του τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν την Τετάρτη στο Κλειστό της Ήλιδας. Νίκησε με χαρακτηριστική άνεση μια ομάδα με το υπερδιπλάσιο μπάτζετ από αυτόν, τον Χ. Τρικούπη Μεσολογγίου  του Ντίνου Καλαμπάκου, που υποβιβάστηκε φέτος από την Basket League και θέλει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου με όπλο την δυνατή άμυνά της  (δέχτηκε 33 πόντους στο α΄ ημίχρονο και μόλις 27 στο δεύτερο) καθήλωσε τους  πολύ ποιοτικούς παίκτες του Χ. Τρικούπη κι έφτασε στη νίκη με 15 πόντους διαφορά. Μια εμφάνιση που αναμφίβολα άφησε υποσχέσεις, εντούτοις ο προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Δελέγκος, σε δηλώσεις του στην «Πρωινή» κρατά χαμηλούς τόνους.

Ο 37χρονος προπονητής ανέφερε για το παιχνίδι: «Ήταν ουσιαστικά το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για μας καθώς ο αγώνας με το Ναύπλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν φιλικό… Προφανώς είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα κρατάμε την μεγάλη ενέργεια και το πάθος που είχαμε στην άμυνα, που αυτό θα πρέπει να είναι οδηγός και για όλο το πρωτάθλημα. Έχουμε παιδιά που είναι νεαρά σε ηλικία και έχουν φιλοδοξίες και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό ώστε να παίξουμε σκληρή άμυνα. Η νίκη είναι μεγάλη, διότι προήλθε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, που είναι στα φαβορί για το πρωτάθλημα φέτος, με υπερδιπλάσιο μπάτζετ από εμάς, με εμπειρία μεγαλύτερη, με περσινή παρουσία στην Α1. Αυτά κάνουν ακόμα πιο σημαντική τη νίκη που πετύχαμε, χωρίς να σημαίνει κάτι, διότι προφανώς και δεν θα πάρουμε το Κύπελλο! Θα προτιμούσα αυτή τη νίκη να την είχαμε κάνει στο πρωτάθλημα, που είναι πιο σημαντικό, αλλά θέλαμε να δώσουμε ένα πρώτο θετικό δείγμα στους φιλάθλους μας που ήρθαν στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα, δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα. Ήταν μία νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο, ο Χ. Τρικούπης προφανώς κι αυτός δεν είναι ακόμα έτοιμος, είναι στην προετοιμασία, τα πόδια των παικτών είναι ακόμα σφιγμένα από τις διπλές προπονήσεις, όπως και τα δικά μας, γι’ αυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε μια πτώση στην απόδοσή μας και είναι φυσιολογικό. Πρέπει να κρατήσουμε το πάθος και την ενέργεια που είχαμε στην άμυνα και πάνω σε αυτό να χτίσουμε και να δουλέψουμε ακόμα πολλά πράγματα, καθώς είμαστε ακόμα ουσιαστικά στην 3η εβδομάδα προετοιμασίας. Έχουμε ένα μήνα ακόμα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπου στόχος μας είναι να είμαστε εκεί έτοιμοι και όχι στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Ήταν ένα καλό δείγμα γραφής που μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα…».

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Στην ερώτησή μας πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, ο Κ. Δελέγκος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να μιλήσουμε για το ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας, διότι ακόμα φτιάχνεται. Δύο σημαντικοί παίκτες μας ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Παπαρέγκας και ο Κάππος. Με την έννοια ότι έχουμε νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες που έχουν μεγάλη όρεξη, προφανώς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το ταβάνι μας. Θέλω να πιστεύω ότι τα περιθώρια βελτίωσης που έχουμε είναι πάρα πολλά και μέσα από τη δουλειά νομίζω ότι θα το δείξουμε αυτό. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Πρέπει να πάμε ταπεινά, να κοιτάμε πρώτα χαμηλά ώστε να ξεμπερδέψουμε με την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτός είναι ο πρώτος στόχος ξεκάθαρα, να μην μπλέξουμε σε σενάρια παραμονής και από κει και πέρα θα βλέπουμε τα πράγματα παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι νωρίς ακόμα να οριοθετήσουμε στόχους. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα ρόστερ, έχουμε ακόμα ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, επομένως είναι σίγουρο πως θα γίνουν αλλαγές στα ρόστερ. Ομάδες που θα νιώθουν ότι έχουν ελλείψεις θα ενισχυθούν και εμείς χρειαζόμαστε έναν παίκτη ακόμα, για να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό είναι νωρίς ακόμα να πούμε πολλά και για τις άλλες ομάδες αλλά και την δική μας».

«Πολύ καλός ο Μίτροβιτς, περιμένω περισσότερα»

Ρωτήσαμε τον Κώστα Δελέγκο για την εμφάνιση του Σέρβου πόιντ γκαρντ, Στέφαν Μίτροβιτς, ο οποίος ήταν πολύ καλός, με τον Κόροιβο να συνεχίζει την παράδοση των καλών ξένων πόιντ γκαρντ στην Αμαλιάδα, για το επίπεδο της Α2, όπως τη σεζόν 2018-2019 με τον Λετονό Τομς Λεϊμάνις. Ο Κώστας Δελέγκος είπε χαρακτηριστικά για τον Μίτροβιτς: «Δεν θέλω να μιλάω για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όλη η ομάδα κερδίζει, όλη η ομάδα χάνει. Ο Μίτροβιτς έκανε μια καλή εμφάνιση, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, διότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης και περιμένω πολύ περισσότερα από αυτόν. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και είμαστε όλοι μια ομάδα, δεν είμαστε ομάδα του ενός».

Τέλος, ο Κώστας Δελέγκος θέλησε να αφιερώσει τη νίκη της ομάδας: «Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Κωνσταντίνο Πανουτσόπουλο, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας. Ήταν ένθερμος φίλαθλος της ομάδας μας. Ήταν πολλά χρόνια δίπλα στον Κόροιβο και του αφιερώνουμε τη νίκη. Κι εγώ προσωπικά αφιερώνω τη νίκη στον θείο μου, Σπύρο Δελέγκο, τον αδερφό του πατέρα μου, που «έφυγε» λόγω της πανδημίας πρόσφατα. Συνήθιζε να έρχεται να με βλέπει…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος