FOLLOW US: facebook twitter

Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού από τη Ιερά Σύνοδο

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:

– Εν χηρεία προς το παρόν η Ι. Μητρόπολη Ηλείας – Στις 7 Οκτωβρίου η εκλογή του διαδόχου του για το Μητροπολιτικό θώκο

-Ο Χρυσούς Σταυρός του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον παραιτηθέντα Γερμανό

Δεκτή έγινε όπως άλλωστε αναμενόταν από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια ποιμαντορίας στην περιοχή. Μάλιστα η Ιερά Συνοδος για να τον ευχαριστήσει και να τον τιμήσει για την προσφορά του αποφάσισε να του απονείμει την ύψιστη για την Εκκλησία και την ΔΙΣ διάκριση, τον Χρυσό Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η ΔΙΣ αναφέρει τα εξής: “Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού και αποφάσισε να του απονείμει τον Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε προσεχή Συνεδρία Της”.

Η εκλογή του διαδόχου του Επισκοπικού θρόνου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με το τυπικό που ορίζει η ΔΙΣ. Μέχρι στιγμής τον Μητροπολιτικό θώκο φαίνεται να διεκδικούν τέσσερις ιεράρχες, με πιθανότερο διάδοχο τον Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιο Μπαχό, που αποτελεί και επιθυμία του παραιτηθέντος Μητροπολίτη Ηλείας την οποία κοινοποίησε στην ΔΙΑ μαζί με την παραίτησή του. Ως τότε, η Ι. Μητρόπολη Ηλείας από χθες τελεί εν χηρεία και αυτή είναι η δεύτερη φορά στην σύγχρονη ιστορία της, καθώς η πρώτη ήταν μετά τον θάνατο του Μακαριστού Αθανασίου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1981. Έτσι 41 χρόνια μετά, βρίσκεται στην ίδια θέση και μάλιστα ίδια περίοδο, στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Τέλος να σημειώσουμε, ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως πλέον Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, θα αποσυρθεί στην Παναγία Καθολική στην Γαστούνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος