FOLLOW US: facebook twitter

Δεκατρείς καντίνες δημοπρατεί ο δήμος Ζαχάρως

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Στόχος η έγκαιρη προετοιμασία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Με στόχο την έγκαιρη έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Ζαχάρω σχεδιάζει να δημοπρατήσει δεκατρείς τροχήλατες καντίνες η δημοτική αρχή, όπως αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Οι τρεις θα είναι στην Κοινότητα της Ζαχάρως (Παλαιό Περίπτερο , Άγιος Νικόλαος {Αιγιαλός και Παραλία} και CAMPING), οι δύο στο Γιαννιτσοχώρι (Κεντρική Γιανιτσοχωρίου και Γιανιτσοχώρι Α΄), άλλες δύο στο Νεοχώρι (Κεντρική Νεοχωρίου και Νεοχωρίου Α΄(Γήπεδο). Τρεις θέσεις προβλέπονται στην Κοινότητα Ταξιαρχών, στον Κακόβατο (Κακόβατος ποτάμι, Κακόβατος Β΄, και Κακόβατος Ποτόκια) και μία στους Σχίνους (Ακίδα Σχίνων).

Η τιμή εκκίνησης της Δημοπρασίας ορίστηκε στις 3.000 ευρώ για τις καντίνες εντός των Δημοσίων Ακινήτων με Α.Κ.Β. 99,102,101,100 και 98 αρμοδιότητας Κ.Υ. Ηλείας., ενώ για τη μία θέση εντός αιγιαλού και παραλίας Άγιος Νικόλαος {Αιγιαλός και Παραλία} η τιμή εκκίνησης της Δημοπρασίας θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης και σύμφωνης γνώμης της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας. Η διάρκεια μίσθωσης ορίστηκε στο ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης έως και δύο έτη. Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος Χρήστος πρότεινε καθορισμό ποσού εκκίνησης της Δημοπρασίας σε 3.000,00 € για τις καντίνες στη Ζαχάρω και σε 2.000,00 € για τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, το ποσοστό προσόδου της ΕΤΑΔ που θα προέλθει από τα μισθώματα των γόνιμων Δημοπρασιών, θα είναι 25%, στα πλαίσια των οριζομένων από το ΣΕΠ/2007 Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας που αφορά την ανάδειξη του φυσικού κάλλους και την ορθολογική εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου στα διοικητικά όρια του Δήμου, όπου περιλαμβάνονται τα ανωτέρω Δημόσια Ακίνητα.

Κατόπιν κληρώσεως ορίστηκε Τριμελής Επιτροπή διενέργειας δημοπρασίας, η οποία αποτελείται, από τον Δήμαρχο, ως Πρόεδρο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Σπηλιόπουλο Ιωάννη και Αλεξανδρόπουλο Φώτη ως μέλη καθώς και αναπληρωτές τους Σκαλτσά Δήμητρα (αναπληρωτής Δημάρχου), Κλημαντίρη Δημήτριο και Αναστασόπουλο Κων/νο αντίστοιχα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος