FOLLOW US: facebook twitter

Δεκαοκτώ θέσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε το σχέδιο του δήμου

Δεκαοκτώ θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπει το σχέδιο του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το οποίο θα υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο για έγκριση, μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του δήμου.

Όπψς ανέφερε στην εισήγησή της η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τον πληθυσμό του Δήμου μας και τις διατάξεις του Ν. 4710/20 « περί προώθησης ηλεκτροκίνησης πρέπει κατ’ ελάχιστο να υπάρχουν 15 θέσεις και αποφασίστηκε οι θέσεις να είναι δέκα οκτώ (18) και ανά είδος να κατανέμονται σε όλη την εδαφική επικράτεια του δήμοπυ, σε σημεία τα οποία χωροθετούνται όλα σε κοινόχρηστους χώρους ή άλλους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου.

Με βάση τον πίνακα, προβλέπονται οκτώ θέσεις στην Κρέστενα (Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, ΕΠΑΛ, ΚΤΕΛ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Τουριστικό περίπτερο, δημοτικό πάρκινγκ, Νοσοκομείο, Αμαξοστάσιο), δύο στα Μακρίσια (οικόπεδο πρώην συνεταιρισμού, Κεντρική πλατεία), δύο στο Καλλίκωμο (πλατεία,) δύο στην Ανδρίτσαινα (Κέντρο Υγείας, πάρκινγκ) και από ένα στην Καλλιθέα, στις Κάτω Αμυγδαλιές, στη Φρίξα και στο Κάτω Σαμικό.

Τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και με αυτά, οι δήμοι εκπονούν υποχρεωτικά Σχέδιο με το οποίο προγραμματίζουν τη χωροθέτηση επαρκούς αριθμού κανονικής ή υψηλής ισχύος δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο και θέσεων στάθμευσης Η/Ο εντός των διοικητικών τους ορίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος