FOLLOW US: facebook twitter

Δεκαήμερη «ανάσα» από τον εγχώριο τουρισμό – Βελτιωμένη η εικόνα στα ξενοδοχεία των παραθαλάσσιων προορισμών της Ηλείας

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
-Στο 100% η πληρότητα στη Ζαχάρω, λίγο πάνω από το 50% στον Πύργο και στην Πεδινή Ηλεία

Μικρή οικονομική «ανάσα» έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας, καθώς αρκετοί Έλληνες επισκέπτες αποφάσισαν να κάνουν  διακοπές λίγο πριν ή λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Η πληρότητα στον Πύργο φτάνει το 50%-60%, ενώ στην πεδινή Ηλεία «άγγιξε» το 70%. Στη Ζαχάρω, η οποία είναι παραδοσιακός πόλος έλξης εσωτερικού τουρισμού, η πληρότητα φτάνει το 100%. Παρ’ όλα αυτά, δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία, καθώς η πλειονότητα των κρατήσεων είναι ως τις 20 Αυγούστου, αφού η ανησυχία από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού είναι έκδηλη και έχει ματαιώσει σχέδια για περαιτέρω παραθερισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Μάκης Ζαχαρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται με τον Αύγουστο των προηγούμενων ετών.

«Από τις 10 Αυγούστου η εικόνα είναι αισθητά καλύτερη, καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι στο 50% και για όσα είναι πιο κοντά στη θάλασσα, είναι στο 60%. Οι περισσότερες κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής, μία με δύο ημέρες νωρίτερα, αφού ο κόσμος δυσκολεύεται να προγραμματίσει.  Σίγουρα είναι καλύτερα από τον Ιούλιο, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με πέρυσι, όπου τέτοια εποχή είχαμε πληρότητα στο 80%-90%. Οι επισκέπτες είναι Έλληνες, κυρίως οικογένειες, οι ξένοι τουρίστες είναι ελάχιστοι. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουμε κρατήσει για το διάστημα μετά τις 20 Αυγούστου, διότι δεν είμαστε και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ωστόσο ελπίζουμε ότι θα προκύψει ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ξενοδοχεία τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κοντά στο 70% η πληρότητα στον Κάμπο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, Αντώνης Μαυρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως ο Αύγουστος είναι καλύτερος λόγω του εγχώριου τουρισμού.

«Τις  τελευταίες 4-5 ημέρες η πληρότητα έχει φτάσει και στο 70%, με την πλειονότητα να είναι Έλληνες επισκέπτες και πολύ λίγοι ξένοι. Βέβαια, οι κρατήσεις είναι κατά κανόνα ολιγοήμερες, ενώ έχουμε ήδη κάνει καλύτερες τιμές για να είμαστε πιο ελκυστικοί. Η εικόνα που έχουμε για μετά τις 20 Αυγούστου είναι ότι μπορεί να μειωθεί στο 40% η πληρότητα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Εάν παραταθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς, αυτό ίσως παρατείνει και τις διακοπές των Ελλήνων και λειτουργήσει θετικά για μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να καλύψουμε ένα μέρος των οικονομικών απωλειών της φετινής χρονιάς», ανέφερε ο κ.Μαυρόπουλος και υπογράμμισε πως γίνονται αρκετοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση στα ξενοδοχεία για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

«Στις παραλίες της Ζαχάρως χωράνε όλοι»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζαχάρως, Νίκος Μπολιάρης, είπε στην «Πρωινή» πως η  περιοχή κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα όσον αφορά την πληρότητα, όμως οι επισκέπτες δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

«Ο Αύγουστος εξελίσσεται πολύ καλά για την περιοχή της Ζαχάρως, καθώς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια φτάνουν και στο 100% πληρότητας. Οι επισκέπτες είναι παραδοσιακά Έλληνες, που μας προτιμούν εδώ και αρκετά χρόνια. Φέτος έχουμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι, και λίγο χαμηλότερα κατά περιπτώσεις, και προσπαθούμε να καλύψουμε ένα μέρος της απώλειας των προηγούμενων μηνώ ν. Βέβαια, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί έξω όπως άλλες χρονιές», ανέφερε και επισήμανε πως η ακτογραμμή της Ζαχάρως είναι ιδανική για παραθερισμό χωρίς κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

«Η Ζαχάρω είναι ανοιχτή θάλασσα και έχει απέραντη ακτογραμμή, που τους χωράει όλους. Ενδείκνυται για διακοπές, αφού μπορεί ο καθένας με ασφάλεια να έχει τον δικό του χώρο στη θάλασσα, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Εμείς εφαρμόζουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος