FOLLOW US: facebook twitter

Δεκαεννέα μόνιμες προσλήψεις ζητά από το ΥΠΕΣ ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
-Εκτιμάται ότι θα προκύψουν 10 αποχωρήσεις σε κομβικές ειδικότητες

Tην πρόσληψη 19 ατόμων συνολικά ζητά με αίτημά του από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Ήλιδας, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το 2022, κατόπιν σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, κατόπιν συνεκτίμησης των οικονομικών δεδομένων και των υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου, όπως καταγράφηκαν με έγγραφα των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, δηλαδή της Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Διεύθυνσης Ηλεκτροφωτισμού Καθαριότητας & Πρασίνου και του Αυτοτελούς Γραφείου Δημάρχου, τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα των προσλήψεων, καθότι θα προκύψουν δέκα αποχωρήσεις, μεταξύ των οποίων ορισμένες αφορούν κρίσιμες ειδικότητες, όπως πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κλπ.

«Υπάρχει σημαντική μείωση του υπηρετούντος προσωπικού, μετά από μετακινήσεις μέσω κινητικότητας, συνταξιοδοτήσεων, υπάρχει πλήθος συσσωρευμένων υπηρεσιακών εκκρεμοτήτων και με τη σύσταση νέων τμημάτων και γραφείων στον ΟΕΥ και την άσκηση νέων αρμοδιοτήτων. Η προσπάθεια που έγινε μέσω του Α΄ Κύκλου ΕΣΚ δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, αντιθέτως έχουν υποβληθεί αιτήματα μετάταξης σε άλλους φορείς εννέα υπαλλήλων ( 1 ΠΕ1, 1 ΤΕ, 2 ΔΕ, 5 ΥΕ). Οι ανωτέρω προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις, είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του φορέα μας, όπως έχουν διαμορφωθεί και θεωρούνται απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας μας. Με το αρ. πρωτ. 14980/15-07-2021 έγγραφο Διεύθυνσης Διοίκησης ζητήθηκε βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, αναφορικά με την κάλυψη της δαπάνης για την πρόσληψη του ανωτέρω τακτικού προσωπικού στο Δήμο μας, συνολικά 19 ατόμων» , ανέφερε ο κ. Λυμπέρης.

Για τη δαπάνη της πρόσληψης του ανωτέρω προσωπικού θα προβλεφθούν οι αναγκαίες πιστώσεις στο προϋπολογισμό του Δήμου Ήλιδας με εγγραφή στους Κ.Α. οικονομικού έτους 2022 με Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος