FOLLOW US: facebook twitter

Ντέγιαν Μιλοσέσκι: «Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας»

Ημερομηνία: 30-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο παίκτης-προπονητής του Α.Ο. Ξενοφών δίνει το σύνθημα για το σαββατιάτικο ντέρμπι τίτλου στο Λαντζόι

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Ξενοφών είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς στα πλέι-οφ και το Σάββατο πάει στο Λαντζόι για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής Ηλείας. Ο παίκτης-προπονητής της ομάδας, Ντέγιαν Μιλοσέσκι, μίλησε στην «Πρωινή» για το ντέρμπι του Σαββάτου κι έκανε λόγο για ψυχολογικό αβαντάζ της ομάδας του έναντι του Ενιπέα, που τους κάνει να αισιοδοξούν για την έκβαση της αναμέτρησης.

Το τελευταίο δίμηνο δείχνετε να βρίσκεστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέσα στη σεζόν. Θεωρείς πως είστε το φαβορί με βάση την εικόνα σας το τελευταίο διάστημα ή το γεγονός πως ο Ενιπέας  παίζει στην έδρα του και για δύο αποτελέσματα, αφήνει ανοιχτό το ντέρμπι;

«Το τελευταίο δίμηνο πράγματι είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση και αυτό είναι η δουλειά που έχουμε βγάλει όλη τη σεζόν. Ήταν και το timing, που ξέραμε ότι θα ήμασταν στα πλέι-οφ και  δουλεύαμε ώστε να είμαστε σε τοπ φόρμα την περίοδο που πρέπει η ομάδα να αποδώσει. Η ομάδα είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, δεν έχω κανένα παράπονο και είμαι στην ευχάριστη θέση να το αναφέρω αυτό διότι πολλοί παίκτες είναι σε φόρμα. Για το ποιος είναι φαβορί, θεωρώ πως είναι μοιρασμένο το ντέρμπι. Ο Ενιπέας ήταν όλη τη σεζόν μπροστά, αλλά στα πλέι-οφ έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς. Θα είναι ένα σούπερ παιχνίδι, όπου κρίνεται ο σημαντικότερος τίτλος. Αυτό θα το περάσω στους παίκτες και πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας».

Πού θεωρείς ότι θα κριθεί το ντέρμπι;

«Θεωρώ πως το ντέρμπι θα κριθεί σε σημεία του παιχνιδιού που θα χρειαστεί η εμπειρία, στη θέληση και ποιος θα έχει το περισσότερο άγχος. Εμείς έχουμε περισσότερη εμπειρία, αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που βγαίνει στο 100%, επειδή  μπορεί να υπάρχουν παίκτες που να μην είναι έμπειροι, αλλά να βρεθούν στη μέρα τους. Σε αυτή την περίπτωση η εμπειρία δεν είναι στοιχείο που μετράει σε απόλυτο βαθμό. Από τη δική μας πλευρά, έχουμε παίκτες που μπορούν να «εκραγούν» σε ένα παιχνίδι».

Μιας και είπες για άγχος, μιλώντας χθες με τον Γιώργο Τσαντίλη, είπε πως ίσως ο Ενιπέας έχει περισσότερο άγχος, παρά το γεγονός πως παίζει για δύο αποτελέσματα. Ποιος πιστεύεις εσύ ότι θα έχει περισσότερη πίεση;

«Συμφωνώ με το Γιώργο. Παίζουν για δύο αποτελέσματα και αυτό είναι πολύ αγχωτικό. Δηλαδή, δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Το λέω από την εμπειρία μου, διότι έχω παίξει κάτι τέτοια παιχνίδια. Το άγχος θα το έχει ο Ενιπέας, είναι λογικό, διότι έχει στην πλάτη του μια σεζόν που ήταν συνεχώς πρώτος. Ο άλλος έρχεται στην έδρα σου, πάει να το κλέψει κι εσύ πρέπει να προστατευτείς. Υπάρχει άγχος σε τέτοιες περιπτώσεις».

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα που έχετε, όντας αήττητοι μέσα στη σεζόν κόντρα στον Ενιπέα, αντισταθμίζεται από την έδρα και τα δύο αποτελέσματα για τα οποία παίζει ο αντίπαλος; Πόσο μετράει σε ένα τέτοιο ματς αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ;

«Μετράει πάρα πολύ. Εμείς φέτος είχαμε ένα θέμα με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, που παρά το γεγονός πως ήμασταν καλύτερη ομάδα, δεν μπορούσαμε να τον  κερδίσουμε. Και μέχρι το τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι στην Κρέστενα το περασμένο Σάββατο, υπήρχε ψυχολογικό θέμα. Αυτό συμβαίνει και με τον Ενιπέα, διότι υπάρχουν αυτοί οι τέσσερις μεταξύ μας αγώνες φέτος, που δεν μας έχουν κερδίσει. Εμείς, θα πάμε με πολύ θετική ενέργεια και θετική σκέψη. Έχουμε παίξει τέσσερις φορές και είτε έχουμε νικήσει είτε έχει έρθει ισοπαλία. Οπότε πάμε με μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα εκεί».

Ποιο μήνυμα θες να περάσεις στους πολλούς φιλάθλους και των δύο ομάδων που θα βρεθούν το Σάββατο στο γήπεδο Λαντζοΐου;

«Οι ποδοσφαιριστές,  οι παράγοντες και οι φίλαθλοι, όποιος και να κερδίσει, πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι που βλέπουν τέτοια παιχνίδια. Τα τελευταία δέκα χρόνια νομίζω πως δεν έχει ξαναγίνει στην Ηλεία να παίζεται στο τελευταίο ματς ο τίτλος του πρωταθλητή. Οπότε είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, να μην υπάρχει κάποιος τραυματισμός και ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Ξενοφών να πάρει το πρωτάθλημα. Καλώ τους φιλάθλους μας να είναι δίπλα μας όπως σε κάθε παιχνίδι και να πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος