FOLLOW US: facebook twitter

Δείξε πως νοιώθεις από το ΕΕΕΕΚ Πύργου – Συμμετείχε και φέτος στην Ευρωπαϊκή δράση “Βραδιά του ερευνητή”

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
-Τα δικά τους πρότζεκτ παρουσίασαν ακόμα τρία σχολεία της Ηλείας, το1ο ΓΕΛ Πύργου, το  Γυμνάσιο Γαστούνης και το ΓΕΛ Λάλα.

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου  συμμετέχει  για ακόμη μία χρονιά στην Ευρωπαϊκή δράση  «Βραδιά του Ερευνητή/ Researchers’ Night» με ένα βίντεο μικρού μήκους από τους μαθητές με τίτλο: «Δείξε πως με νιώθεις». Την “Βραδιά του Ερευνητή”  διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου & Ζώων Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κύριο μέλημα του σχολείου και των μαθητών  του ΕΕΕΕΚ σε αυτό το βίντεο είναι η κατανόηση των συναισθημάτων, όπως επίσης και η σωστή έκφραση αυτών. το βίντεο αυτό του ΕΕΕΕΚ πάρουσιάστηκε χθες διαδικτυακά στις 6 το απόγευμα,  στο πλαίσιο της ενότητας “Οι Μικροί ερευνητές του Εγκεφάλου” στην οποία ενότητα πέρα απο το ΕΕΕΕΚ Πύργου συμμετείχαν και παρουσίασαν τα δικά τους πρότζκετ το1ο ΓΕΛ Πύργου, το  Γυμνάσιο Γαστούνης και το ΓΕΛ Λάλα.  Οι εργασίες της Δράσης ξεκίνησαν την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με μια παρουσίαση από την Αστρονομική Εταιρία Πάτρας «Ωρίων» και  θα ολοκληρωθούν στις 27 Νοεμβρίου και εκτός από τις παρουσιάσεις των σχολείων περιλαμβάνει ακόμα Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας, διαδικτυακή γνωριμία με τα Μουσεία, θεατρικές παραστάσεις και πειράματα από την Ένωση Ελλήνων Χημικών . Επίσης και λόγω επικαιρότητας παριλαμβάνει και μια ενότητα που αφορά την «γνωριμία» με τον covid19.

Το βίντεο του ΕΕΕΕΚ

Σε ότι αφορά το ΕΕΕΕΚ Πύργου, οι μαθητές του σχολείου είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται από την αρχή του σχ. Έτους 2020-2021 με ιδιαίτερη χαρά για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή αυτή δράση. Η προσπάθεια αυτή έγινε με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μαθητών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς :

  1. Ευμορφοπούλου Δανάη , ΠΕ14.04.50 Γεωπόνος (συντονίστρια της όλης δράσης),
  2. Παρασκευοπούλου Εύη, Πληροφορικός ΠΕ86.50
  3. Μπουροπούλου Θεοδώρα, Φιλόλογος ΠΕ02.50
  4. Καπατσούλια Χρυσαυγή, Λογοθεραπεύτρια ΠΕ21
  5. Παπαντωνίου Αιμιλία, Μουσικός ΠΕ79.01
  6. Κατσηδήμα Θεοδώρα, Φιλόλογος ΠΕ02.50
  7. Σαμαρά Αγγελική, Κοινωνιολόγος ΠΕ78.50

Η πανδημία, του COVID-19  επέφερε αλλαγές στο πρόγραμμα και οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, παρουσίασαν χθες διαδικτυακά το βίντεο που ετοίμασαν (https://www.youtube.com/user/rengreece ).

«Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαργαρίτη Μαριγούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος  Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για την ένθερμη υποστήριξη, αλλά και γιατί κάθε χρόνο μας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουμε τόσο στην Ευρωπαϊκή δράση « Βραδιά του Ερευνητή», όσο και στη Διεθνή δράση « Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον  εγκέφαλο/ BrainAwarenessWeek» Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας που υπήρξε αρωγός αυτής της προσπάθειας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος