FOLLOW US: facebook twitter

Δείτε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που έχει ένα χωριό στην Ιαπωνία

Ημερομηνία: 14-08-2021 | Συντάκτης:

Το Kayabuki no Sato, ένα μικρό χωριό στο Κιότο, διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα πυρόσβεσης με μεγάλους ψεκαστήρες που μετατρέπουν ολόκληρο το χωριό σε συντριβάνι.


Την τελευταία εβδομάδα η Εύβοια και η Πελοπόννησος βιώνουν μια πρωτοφανή καταστροφή με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα να έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Οι εικόνες που άφησαν πίσω οι φωτιές είναι αποκαρδιωτικές. Περιουσίες τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ δεκάδες ζώα κάηκαν τρέχοντας να σωθούν.

Μια λύση που θα μπορούσε να αποτρέψει όλες αυτές τις καταστροφές που συμβαίνουν ετησίως στη χώρα μας από τις φωτιές θα ήταν αν υπήρχαν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, όπως έχει αυτό το χωριό στην Ιαπωνία.

Έχοντας αχυροσκεπές, αυτά τα σπίτια στο Kayabuki no Sato είναι πολύ ευάλωτα σε πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα και να κάψουν όλο το χωριό. Το 2000 μια τέτοια πυρκαγιά έκαψε ένα κέντρο αρχειοθέτησης και τρόμαξε τους κατοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταστήσουν αυτό το σύστημα πυρόσβεσης. 

Προκειμένου να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του τοπίου, οι υπάλληλοι αποφάσισαν να καμουφλάρουν και τους 62 πυροσβεστήρες μέσα σε καλύβες. Όταν ενεργοποιούνται, οι καλύβες ανοίγουν σαν μετασχηματιστές και ψεκαστήρες ψεκάζουν νερό ψηλά στον ουρανό, καλύπτοντας τις αγροικίες με νερό.

Λόγω των υψηλών δυνατοτήτων εύφλεκτης σε αυτά τα ξύλινα και άχυρα σπίτια, το σύστημα πυροπροστασίας δοκιμάζεται δύο φορές το χρόνο τον Δεκέμβριο και τον Μάιο, ελέγχοντας την πίεση του νερού με εκτόξευση νερού από τα συστήματα ψεκασμού ψηλά στον αέρα. Ο Μάιος και ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στιγμές για να επισκεφθείτε το Kayabuki no Sato όταν πραγματοποιούν το «Water Hose Festival (Φεστιβάλ του Σωλήνα νερού)». 

Πηγή: bestnews.gr


Σχόλιο για "Δείτε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που έχει ένα χωριό στην Ιαπωνία"

  1. Ο/Η Δ λέει:

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος