FOLLOW US: facebook twitter

Δειλά δειλά οι αγορές για το εορταστικό τραπέζι – Ικανοποιητική αλλά ελαφρώς πτωτική η κίνηση σε σχέση με πέρυσι

Ημερομηνία: 24-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Σε ικανοποιητικά επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών  που έχει διαμορφώσει  η πανδημία του κορονοϊού, κινείται η αγορά στα κρεοπωλεία και τα καταστήματα κατεψυγμένων προϊόντων του Πύργου. Από προχθές οι πολίτες έχουν ξεκινήσει σταδιακά τις αγορές τους, αλλά με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Πύργου, Στάθης Παπανδρέου, δήλωσε η φετινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη λόγω της πανδημίας. «Εύχομαι χρόνια πολλά και υγεία σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση σιγά σιγά ανεβαίνει, αλλά ακόμα είναι υποτονική για προπαραμονή Χριστουγέννων. Ο κόσμος πληρώνει τις υποχρεώσεις του και ό,τι του μείνει θα πάει για το γιορτινό τραπέζι. Δεν είναι όπως πέρυσι αλλά φέτος ζούμε μέρες που δεν τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα πράγματα και είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί οι καταναλωτές ακόμα και στο φαγητό», σχολίασε.

Ο Παναγιώτης Μαλλιόπουλος επισήμανε πως το αγοραστικό κοινό κινείται με επιφυλακτικότητα  αγοράζοντας μικρότητες ποσότητες λόγω των περιορισμών. «Κίνηση και ενδιαφέρον υπάρχει από το αγοραστικό κοινό, απλά είναι μειωμένες οι ποσότητες.  Το πελατολόγιο που ήδη υποστηρίζουμε όλο τον χρόνο, μας προτιμά και αυτή την περίοδο λόγω του εορταστικού τραπεζιού. Είναι πιο μικρές οι ποσότητες γιατί θα είναι λιγότερα άτομα σε κάθε τραπέζι. Είναι λίγο ιδιαίτερη η κατάσταση γιατί ο κόσμος έρχεται με επιφυλακτικότητα και πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να κρατάμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και για το εργατικό δυναμικόμας και για τους πελάτες που μπαίνουν στο κατάστημα. Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα υπάρχει μια σχετική κινητικότητα, όχι όπως άλλες χρονιές αλλά ικανοποιητική», είπε.

Ο κρεοπώλης Δημήτρης Παπαντωνόπουλος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική η κίνηση. «Ο κόσμος έχει ξεκινήσει από σήμερα να ψωνίζει και πιστεύουμε ότι θα κορυφωθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) για το αγοραστικό κοινό. Εμείς έχουμε ντόπια προϊόντα, δικά μας, για να ικανοποιήσουμε το πελατολόγιό μας. Ευχόμαστε χρόνια και καλές γιορτές σε όλους», τόνισε.

Ο Γιάννης Τοπιντζής, ο οποίος διατηρεί το κατάστημα κατεψυγμένων προϊόντων στον Πύργο, ανέφερε ότι ο κόσμος είναι λίγο πιο μαζεμένος σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω του κορονοϊού.

«Η κίνηση από την αρχή της εβδομάδα έχει αρχίσει και μεγαλώνει. Οι μέρες κορύφωσης είναι οπωσδήποτε η σημερινή και η αυριανή. Ο κόσμος προμηθεύεται όλα τα καλά εορταστικά εδέσματα όπως είναι οι γαλοπούλες ή οι κότες, κοτόπουλα, κοκκόρια και σφολιατοειδή για το εορταστικό τραπέζι. Ο κόσμος θα γιορτάσει με τις οικογένειές του. Εμείς τηρούμε τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και όλοι φοράμε μάσκα. Μέχρι τώρα έχουμε μια ελαφρά πτώση σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο κόσμος αγοράζει τα απαραίτητα. Σίγουρα το δεύτερο λοκντάουν δεν είναι όπως το πρώτο, καθώς ο κόσμος κινείται πιο άνετα, δεν είναι τόσο φοβισμένος,αλλά στις αγορές του είναι λιγο πιο μαζεμένος», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος